PERUŠKOV UDAR: / Šef Agrokora traži smjenu direktora Jamnice i bivšeg šefa Tiska, a iznio je i neke ozbiljne optužbe

Image
Foto: Pixsell

U pismu Nadzornom odboru Peruško traži smjenu Mislava Galića i Dražena Kocijana, javlja Agrokor

24.8.2018.
16:20
Pixsell
VOYO logo

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško poslao je pisma Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator, u kojima je predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana, priopćila je izvanredna uprava Agrokora.

Kao razlog za opoziv Galića, Peruško je naveo činjenicu da je gospodin dio prijašnje Uprave Agrokora koja je uzrokovala pokretanje postupka izvandredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak. Peruško kaže kako to šteti poslovnom ugledu Jamnice, a Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom pismu izvanredni povjerenik piše i kako je “bilo za očekivati da će sve osobe koje su bile dio prijašnje Uprave Agrokora d.d., koji je doveden u stanje neodrživosti poslovanja, kao odgovorne osobe podnijeti ostavku i na upravljačkim mjestima u ovisnim i povezanim društvima Agrokora, no to se nažalost u ovom konkretnom slučaju nije dogodilo”.

Peruško kaže da je Kocijan nanio štetu Tisku

U pismu upućenom predsjedniku Uprave Mercatora Tomislavu Čizmiću,Peruško ih obavještava o sumnji u nepravilnosti i nezakonitosti u radu ranijih uprava pojedinih društava pod izvanrednom upravom, koja se odnosi i na menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik je, kako se navodi, obavijestio predsjednika Uprave Mercatora i članove Nadzornog odbora da je izvanredna Uprava Agrokora poduzela sve primjerene radnje, s obzirom na osnove sumnje da je Dražen Kocijan, ranije predsjednik Uprave društva Tiska, kao odgovorna osoba tog društva, svojim nesavjesnim radom potencijalno nanio iznimnu štetu tom društvu, slijedom čega postoji sumnja da su se u njegovim radnjama stekla obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti.

“Izvanredni povjerenik je pozvao predsjednika Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d. da održava korporativna etička i poslovna pravila na visokoj razini te da uzimajući u obzir činjenice iz obavijesti koja mu je upućena poduzme sve potrebne radnje kako bi se taj cilj zadržao, odnosno ostvario”, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo