PRIJEDLOG ZASTUPNIKA / Pernar: 'Veća je korist ako se procesuiraju svi oni koji su surađivali s Todorićem i radili za njega protivno zakonu, nego ako ga se kazni'

'Kad kažem da ga treba kao zaštićenog svjedoka uzeti, ne mislim na zaštitu njegovog bogatstva, nego da ga se zaštiti od odlaska u zatvor'

27.9.2017.
19:17
VOYO logo

I u Saboru je jedna od glavnih tema bio Agrokor. Na početku zasjedanja gotovo svi klubovi zastupnika tražili su stanku zbog stanja u koncernu. O temi Agrokora razgovarali smo sa saborskim zastupnikom Ivanom Pernarom.

Zalažete se da Ivica Todorić dobije status zaštičenog svjedoka - kakvog smisla ima ta vaša izjava kada je on vodio taj koncern?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno ima smisla jer se nas uvjek uvjerava da je problem jedan čovjek. Jučer je to bio Ivo Sanader i onda su svi svaljivali krivnju na njega, a danas je to Ivica Todorić. 

Dakle vi govorite da država još jednom mora spašavati Ivicu Todorića? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivo smo se shvatili. Stvar je u tome da sve dok se omogući onima koji štite i prikrivaju kriminal, abolicija od kaznenog progona, oni će to raditi. Sutra će se pojaviti neki treći moćnik i onda će se svi ljudi koji su radili za njega izvlačiti na istu foru. 

Ako su točne optužbe koje se stavljaju na leđa Ivici todoriću onda bi on prošao lišo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veća je korist za hrvatsku državu ako se procesuiraju svi oni koji su surađivali s njim i radili za njega protivno zakonu, nego ako se kazni njega. Ako se kazni njega, a ove spasi, doći će novi Ivica Todorić, novi Ivo Sanader. Tek kad bi se priveli i kaznili oni koji su radili za njega protivno zakonu tek tad bi bila poslana poruka nekom novom Ivi Sanaderu i Ivici Todoriću da, ako će raditi protivno zakonu, neće moći reći da im je tako neki siledžija rekao.

Ovo kao saborski zastupnik govorite s nekakvim argumentima. Koga bi mogao raskrinkati u tom slučaju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Todorić zna sve koji su djelovali da se mjenjaju zakoni u korist, zna sve koji su ga pokrivali u poreznoj upravi, koji nisu naplaćivali najamninu za njegov otok Smokvica dok svi drugi građani koji žive u krletkama od 40 kvadrata moraju plaćati podstanarstvo, on za cijeli otok nije plaćao kune najamnine. Nije to slučajno.

Biste li mogi imenovati tko je pomogao Ivici Todoriću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam. Zato kažem treba Todoriću reći: "vi znate koji vam je ministar financija izlazio u susret, tko vam je od onih koji upravljaju državnom imovinom izlazio u susret, tko vam je u poreznoj upravi izlazio u susret". 

Mislite da tada država ne bi spasila Ivicu Todorića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu nema spasa. On je gotovo ovako. Njemu dvorac treba oduzeti i namiriti vjerovnike prodajom dvorca. Kad kažem da ga treba kao zaštićenog svjedoka uzeti, ne mislim na zaštitu njegovog bogatstva, nego da ga se zaštiti od odlaska u zatvor. Neka vrsta nagodbe gdje bi mu se oduzelo sve što mu se može uzeti, a zauzvrat bi on napravio društveno korisni čin i sve ljude s lijeve i desne strane sabornice koji su mu izlazili u susret mimo zakona.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo