SABORSKI ZASTUPNIK ŽIVOG ZIDA / Pernar prepričao što mu je Pupovac govorio o posjetu Kninu 1991.: 'Bio je sa Zoranom Pusićem, izvrijeđali su ih'

Image

"Ispričao mi je kako je svojedobno otišao u Knin sa Zoranom Pusićem na neku tribinu te da je tamo bila i jedna mlada djevojka iz Beograda"

5.8.2018.
17:15
VOYO logo

Ivan Pernar na Facebooku je prepričao jedan razgovor o 1991. godini i početku rata koji je vodio s Miloradom Pupovcem. Pernar je prepričao što mu je Pupovac govorio o svom posjetu Kninu 1991. godine kad je sa Zoranom Pusićem sudjelovao na jednoj tribini.

"Nikada neću zaboraviti što mi je Milorad Pupovac govorio o zbivanjima uoči i tijekom rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao mi je kako je svojedobno otišao u Knin sa Zoranom Pusićem na neku tribinu te da je tamo bila i jedna mlada djevojka iz Beograda koja se nije slagala s Miloševićevom politikom.

Njih troje su pokušali odvratiti Srbe u Krajini od pobune jer su znali da će ta pobuna završiti katastrofom za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao je da Krajina ne može biti odvojena od Hrvatske i da će želja srpskog rukovodstva da 'svi Srbi žive u jednoj državi' biti ostvarena tako da će Srbi na kraju nestati s područja današnje Krajine.

Iz tog razloga im je uputio sljedeće riječi: 'Nitko od vas, uvjeren sam, neće reći da je protiv mira i protiv narodnog sporazuma jer kada bi to radio, onda bi se osudio na nešto što svakako nije u interesu ni pojedinca, ni srpskog naroda u cjelini, ni srpskog naroda u Hrvatskoj, a ni onih s kojima se ovdje živi kao većina - a to su Hrvati.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ih je upozorio da se primire 'jer je vrag davno odnio šalu', oni su izrazito burno reagirali na njegove riječi te ga izvrijeđali!

Jedan im je dovikivao: 'Vi ste kukavice gore! Ustaše, zlotvori, bijednici, vampiri!', a lokalno srpsko rukovodstvo na čelu s Milanom Babićem revoltirano je napustilo dvoranu u kojoj je Pupovac govorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, najšokantniji događaj za Pupovca nije bio ustrajanje tamošnjih Srba u pobuni, nego ono što ga je dočekalo u Zagrebu. Naime, nakon tog mirovnog pokušaja otišao je na Pantovčak kod Tuđmana gdje ga je primio jedan od njegovih savjetnika.

Kada mu je on ispričao o svojim naporima da smiri situaciju, on mu je rekao: 'Milorade, zašto se trudiš? Oni su već otpisani.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, i tadašnje hrvatsko rukovodstvo je znalo kako će ta pobuna završiti, znalo je i srpsko u Beogradu, znao je i Pupovac, jedini koji nisu znali su lokalni Srbi koji su zaneseni demagogijom Šešelja, Vučića i sličnih, povjerovali u to da će pobijediti u sukobu s hrvatskom državom", napisao je Pernar u dijelu svoje Facebook objave.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo