'važne' stvari / Pernar pitao premijera ima li masona u Vladi: Evo što mu je Plenković odgovorio

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Plenković također je Pernara uputio i kome da se obrati ukoliko mu trebaju dodatna obrazloženja

22.11.2018.
19:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar nedavno je u pismenom obliku poslao jedno pitanje premijeru Andreju Plenkoviću. Naime, Pernara je zanimalo koliko masona ima u ovom sazivu Vlade RH i moraju li članovi Vlade nekom državnom tijelu prijaviti da su masoni.

Nekoliko dana nakon toga, poslao je još jedno pitanje premijeru te ga je u tom slučaju zanimalo koliko masonskih loža djeluje u Republici Hrvatskoj, a kao obrazloženje pitanja naveo je kako je "opće poznato da na području Hrvatske djeluje više masonskih loža, neke od njih nalaze se i u registru Ministarstva uprave (Velika loža Stup Mudrosti, Velika loža Hrvatske grof Ivan Drašković, Velika loža Stup snage. Velika loža Croatia, Velika loža starih i priznatih slobodnih zidara Hrvatske)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je i stigao službeni odgovor premijera, a njega prenosimo u cijelosti.

"Zakon o udrugama (Narodne novine, br. 74/14 i 70/17), kao opći propis koji uređuje i djelovanje udruge sa svojstvom pravne osobe ne propisuje obvezu prijave članstva u udruzi bilo kojem tijelu. Budući da ni Zakonom o Vladi Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 150/11, 119/14 i 93/16), nije propisana obveza članovima Vlade Republike Hrvatske da prilikom imenovanja, kao niti tijekom obnašanja dužnosti, bilo kojem tijelu prijavljuju činjenicu osobnog članstva u udrugama, nemamo saznanja o traženim podacima o članstvu", napisao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Pernara je uputio da se za eventualna dodatna obrazloženja u vezi s pitanjem obrati ministru uprave Lovri Kuščeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo