predsjednik sabora negodovao / Pernar odmah poremetio planove Petrovu: na početku saborske sjednice zatražio stanku

Ivan Pernar je na početku sjednice Sabora zatražio stanku od 15 minuta, zbog čega je Petrov prvo negodovao, a zatim mu odobrio stanku od 10 minuta

19.10.2016.
11:27
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Sabora Božo Petrov najavio kako će se na sjednici najprije glasati u HRT-u, o kojem su u utorak zastupnici raspravljali, zastupnik Živog zida Ivan Pernar zatražio je stanku od 15 minuta.

Petrov ga je prvo zamolio da se suzdrži od stanke, a nakon toga zatražio i objašnjenje zahtjeva, nakon čega je Pernar rekao kako su zastupnici Živog zida spriječeni doći na sjednicu jer su uhićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog je taj što je policija uhitila sve naše kolege na Svetom Duhu i ne dozvoljava im da dođu na sjednicu jer je provedena deložacija obitelji Dukić po nalogu ilegalne RBA zadruge", rekao je Pernar.

Petrov mu je nakon toga odobrio stanku od 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon stanke, Pernar je rekao kako se, unatoč tome što je Andrej Plenković u predizbornoj kampanji obećavao da će jedina nekretnina biti zaštićena od ovrhe, od tog prijedloga odustalo već u izbornoj noći.

"Danas, dok se trebalo glasati o povjerenju Vladi, policija je na adresi Sveti Duh 8 uhitila moje kolege Ivana Vilibora Sinčića i Branimira Bunjca, što smatram nedopustivim i skandaloznim, da im se na takav način, prilikom provođenja deložacije odvede u marici. Mislim da je to jedan udar na demokraciju i čin političke represije. HDZ evidentno nastavlja sa starom politikom i starim metodama i zbog toga apeliram na gospodina Plenkovića da se suzdrži od svakog pokušaja političke represije i političkog progona naših kolega, samo zato jer se ne slažu s njegovom politikom nasilnih deložacija građana koji nemaju od kuda vraćati kredite", rekao je Pernar i dodao kako apelira na savjest zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što se danas dogodilo mojim kolegama, sutra bi se moglo dogoditi bilo kome od vas. Policija bi ih mogla uhititi i reći 'nemate vi prava ni na kakav imunitet. I oni sada zbog toga ne mogu sudjelovati u raspravi", zaključio je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo