PERNAR IZVAN SEBE ZBOG SKUPOG SATA KOJI MU JE DAROVAO KATARSKI EMIR: / Ne prestaje s histeričnim statusima

Image
Foto: Pixsell/Facebook
28.11.2018.
11:17
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Nakon što je saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na Facebooku objavio kako je od katarskog emira Tamina bin Hamida al Thaniu dobio skupocjeni sat marke Chopard, koji se na njihovim stranicama prodaje za više od tri tisuće eura, temu skupog sata ponovno je pokrenuo na društvenim mrežama sam zastupnik. Naime, najavio je kako će uzvratiti poklon katarskom emiru.

Image
PERNAR SE POHVALIO SKUPOCJENIM SATOM KOJI JE DOBIO OD KATARSKOG ŠEIKA: /

'Hvala emiru, Bog ga blagoslovio!'

Image
PERNAR SE POHVALIO SKUPOCJENIM SATOM KOJI JE DOBIO OD KATARSKOG ŠEIKA: /

'Hvala emiru, Bog ga blagoslovio!'

'Želim ga izdići iznad ostalih vladara na svijetu'

"Uzvratit ću poklon katarskom emiru Tamimu bin Hamadu al Thaniu, ne zato jer sam bogat čovjek ili zato jer bi moj poklon njemu bio približno vrijedan njegovom, već isključivo zato da mu pokažem zahvalnost na časti i poštovanju koje mi je iskazao. Nadam se da me mediji neće optužit za podmićivanje čovjeka čije bogatstvo se mjeri u milijardama dolara. On je mene uzdigao iznad svih ostalih zastupnika u Saboru svojim činom, ja njega svojim činom želim uzdići iznad svih ostalih vladara na svijetu", navodi se na stranici Ivana Pernara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovanje prema Pernaru

Već jučer je saborski zastupnik Živog zida najavio kako će uzvratiti poklon u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni taj sat ne znači ništa, ali čast koju mi je pokazao emir vrijedi jako, jako puno i ja ću mu zauvijek bit dužnik i ići za tim da mu se odužim jer ima više poštovanja spram mene nego svi korumpirani mediji u Hrvatskoj zajedno", napisao je Ivan Pernar.

Image
Image

Screenshot/Facebook Ivan Pernar

Kada su pitali što će darovati, napisao je u komentaru kako on nije bogat čovjek i kako će pozvati javno ljude koji se bave izradom unikatnih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvat ću javno ljude koji se bave izradom unikatnih stvari s posvetom da se jave, odabrat ću dar koji je najorginalniji a pritom nije skup jer nisam bogat čovjek, ponavljam da se radi o činu poštovanja, ne daru kao takvom".

Image
Image

Screenshot/Facebook Ivan Pernar

Sukob interesa

Kako saborski zastupnici ne smiju primati poklone skuplje od 500 kuna prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, saborski zastupnik objavio je kako je poslao mail Povjerenstvu za sprječavanje sukoba intesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E-mail koji sam uputio Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa (ured@posi.hr): Poštovanje! Iako znam da je optužba protiv mene lažna, da nisam korumpirana osoba, da nisam tražio nikakve poklone niti obećavao ikakve protuusluge za njih, svjestan sam toga da sam mnogima trn u oku i da mnoge sitne duše jedva čekaju da me lažno za nešto optuže. Molim Vas da me uputite što da napravim sa satom kojeg sam dobio na poklon od katarskog emira Tamima bin Hamad al-Thania", navodi se na Facebook statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primanje ne, ali uzvraćanje da?

Pernar je objavio na društvenim mrežama kako je i telefonski kontaktirao Povjerenstvo.

"Sad sam zvao Povjerenstvo za sukob interesa da pitam može li moj poklon katarskom emiru biti skuplji od 500 kuna, rekli su da zakon propisuje ograničenje samo na primanje poklona ne i davanje, ali su mi rekli i da pošaljem službeni upit. Ako dobijem pozitivan odgovor moj poklon će biti vredniji od 500 kuna i siguran sam da će ga emir Tamim bin Hamad al Thani moći zadržati, iako je to nebitno budući da se radi o činu poštovanja, a ne podmićivanju", ističe Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licemjerna pozicija Povjerenstva?

Saborski zastupnik komentirao je mogućnost da Povjerenstvo zauzme poziciju da poklanjanje poklona skupljeg od 500 kuna nije sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko Povjerenstvo zauzme licemjernu poziciju, da primanje dara većeg od 500 kn jest "sukob interesa", a davanje istog tog dara nekom drugom državnom dužnosniku nije "sukob interesa" (jer zakon navodno propisuje samo ograničenje kod primanja, a ne i davanja dara državnim dužnosnicima), poklonit ću katarskom emiru dar skuplji od 500 kuna kao čin mog dubokog poštovanja spram njega osobno i njegove geste. To će inače biti dar za njega osobno, jer mi je dan od njega osobno, da je on taj sat htio dati državi, dao bi ga nekome tko je bio dio službenog protokola, a ne odabrao baš mene od svih zastupnika, a koji usput rečeno, nisam dio vladajuće većine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo