Nepravomoćna presuda / Pernar i Sinčić sprječavali su njihovu deložaciju: Obitelj Cvjetković treba platiti 358.000 kn novom vlasniku

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Obitelj Cvjetković dobivala je veliku podršku javnosti, no ipak su morali izaći iz kuće

14.6.2019.
9:10
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Slučaj deveteročlane obitelji Cvjetković, na čelu sa supružnicima Tomislavom i Marijom Veronkicom, koji su ovršnim putem izgubili kuću u Mogilskoj 5 u Zagrebu, uz Živi zid koji je pokušavao spriječiti deložaciju, danima je zaokupljao javnost prije četiri godine. 

Ne samo zbog danas saborskih zastupnika Pernara, Sinčića, ali i brojnih javnih osoba koje su Cvjetkovićima dale podršku, već i činjenice da je obitelj sa sedmero djece, od kojih je najmlađe tada imalo godinu dana, završila na ulici. No, obitelji je jučer stigla još jedna "pljuska". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, Cvjetkovići moraju solidarno platiti novom vlasniku njihove kuće Borisu Žibratu 296.719 kuna s kamatama u ime najamnine za period od kolovoza 2010. pa do travnja 2015. godine. A tu su i sudski troškovi koji su u Žibratovu slučaju dosegnuli 61.759 kuna pa se ukupni dug Cvjetkovića prema Žibratu popeo na 358.478 kuna, piše Jutarnji list

Naime, kuću Cvjetkovićevih je na javnoj dražbi u siječnju 2010. godine kupio za 523.444 kune Boris Žibrat, umirovljeni djelatnik Ministarstva obrane, koji nipošto, nakon svega, nije želio prijeći preko činjenice da su u njegovoj nekretnini punih pet godina Cvjetkovići besplatno stanovali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekretninu u Mogilskoj 5 u Zagrebu sam kupio na javnoj dražbi 27. siječnja 2010. u ovršnom postupku koji se vodio na Općinskom sudu u Novom Zagrebu između Croatia banke kao ovrhovoditelja i Cvjetkovića kao ovršenika", rekao je Žibrat. 

Za Cvjetkoviće je pak Žibrat, kako su govorili tijekom sudskog postupka, “postao vlasnik nekretnine u nezakonito provedenom ovršnom postupku koji je u posjed nekretnine ušao tek 10. srpnja 2015.” Odvjetnica Ana Glowatzky Sesar, koja zastupa djecu bračnog para, rekla je za Jutarnji list da će “uložiti žalbu" dok se bračni par nije javljao na pozive novinara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo