PEOVIĆ NA FACEBOOKU: / 'Vrijeme je da se u nastavni program uvede civilna zaštita. Sigurno će biti korisnija od vjeronauka'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Katarina Peović smatra da bi s obzirom na sve prirodne nedaće i kapitalizam, bilo potrebno u škole uvesti civilnu zaštitu

13.1.2021.
9:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Čelnica Radničke fronte i saborska zastupnica Katarina Peović na svome Facebooku često iznosi prijedloge i tvrdnje koji u domaćoj javnosti izazivaju kontroverze i prijepore. Prije nekoliko mjeseci je pisala o tome kako je nacionalizacija Facebooka jedino racionalno rješenje te kako je potrebno uvesti poreze od 80 posto za sve koji imaju plaće iznad 30.000 kuna. Tada su mnogi analitičari, poduzetnici, ali i stranke centra i desnice te ideje nazvali ekstremizmom i staljinizmom.

Peović je sada u objavi od svega dvije rečenice uspjela spojiti nespojivo: elementarne nepogode, klimatske promjene, kapitalistički sustav proizvodnje, civilnu zaštitu i vjeronauk. Potom je opet došla na ideju koja će sasvim sigurno izazvati polemike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na elementarne nepogode koje su pogodile Hrvatsku, ali i klimatske ekstreme uzrokovane kapitalističkim načinom proizvodnje i jurnjavom za profitom vrijeme je da počnemo razmišljati da se u nastavni program uvede civilna zaštita. Sigurno će bit´ korisnija od vjeronauka!", napisala je Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo