PENAVA NAJAVIO PROSVJED: /

'Mi ćemo biti brutalni, to neće biti lijepa priča. Ovo je crta ispod koje Vukovar neće ići'

Image
Foto: Screenshot/RTL

Večer uoči najavaljenog mirnog prosvjeda kojeg je i sam potaknuo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je izjavio da ‘tražimo pravdu za heroje, za silovane žene’

12.10.2018.
21:52
Screenshot/RTL
VOYO logo

Večer uoči najavljenoga mirnog prosvjeda koji je potaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina u gradu na Dunavi prolazi mirno, a policija očekuje da će i sutrašnji prosvjed proteći mirno.

"Mi ćemo sutra do kraja biti brutalni u istini, iskustvima koje ljudi nose u sebi i koji vrište iz tih žrtava. I u tom smislu, to neće biti lijepa priča. Bit će brutalna sutra, toliko koliko je ovim ljudima svaki dan," izjavio je Penava dan uoči prosvjeda za RTL .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok mi pričamo o ubijenim ljudima, silovanjima, masakriranjima... postavljaju se ovakva pitanja je dokaz da netko lagodno živi, da ima puno lakšu sudbinu. Neka je tako. Ali nemojte nama mijenjati našu percepciju," dodao je Penava. "Cijeli grad i institucije su s nama."

HDZ-OVCIMA VUKOVARSKI PROSVJED SKLIZAK TEREN? Plenković otkrio hoće li biti kazni za one koji se pojave

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HDZ-OVCIMA VUKOVARSKI PROSVJED SKLIZAK TEREN? Plenković otkrio hoće li biti kazni za one koji se pojave

Image

HDZ-OVCIMA VUKOVARSKI PROSVJED SKLIZAK TEREN? Plenković otkrio hoće li biti kazni za one koji se pojave

‘Nećemo svjedočiti dvjema kolonama sjećanja’

"Ovo je crta ispod koje Vukovar neće ići! Mi ovo nismo spremni pustiti zaboravu. Mi naprosto tražimo pravde za heroje, za silovane žene. Molimo da se shvati da nema veće vrijednosti od ove," izjavio je Penava na pitanje hoće li izaći iz HDZ-a.

"...ako neće doći do rješavanja ovoga sam ću tražiti sankcije," rekao je Penava na moguće sankcije iz HDZ-a. Na pitanje hoćemo li ponovno svjedočiti dvjema kolonama sjećanja, Penava je izjavio da "kolonu sjećanja nećemo politizirati u nadi da ovu priču privedemo kraju".

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija očekuje da će prosvjed proteći u mirnom ozračju te će njezini djelatnici uglavnom biti angažirani na osiguravanju prometne protočnosti koja će u Vukovaru biti znatno otežana jer su u tijeku radovi na mnogim prometnicama i gradskim ulicama.

Image
Foto: PIXSELL, Zarko Basic

28.05.2018., Zagreb - U dvorani Globus, na Zagrebackom velesajmu, odrzan je glazbeno scenski spektakl, "Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku". Svi gledatelji sudjelovali su u ceremoniji sirenja "Vukovarskog svjetla". Gradonacelnik Vukovara Ivan Penava

Nezadovoljstvo radom institucija u procesuiranju ratnih zločina

Gradske uprave priopćila je da će se autobusi moći parkirati kod negdašnjeg hotela "Dunav", a osobni automobili u okolnim ulicama te na mjestu negdašnje tržnice u središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prije više od mjesec dana pozvao je građane na prosvjed zbog nezadovoljstva radom hrvatskih institucija u procesuiranju ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i u ostalim dijelovima Hrvatske koji su bili pogođeni ratom.

Kako je najavljeno, govorit će samo Penava, a stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznosit će svoja potresna svjedočanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo