IZOSTALA REALIZACIJA / Pedijatrica: 'Nije bilo kontinuiranog upućivanja mladih liječnika na specijalizaciju'

Đurđa Španović trebala je u mirovinu prije dvije godine, ali još uvijek radi. O nedostatku pedijatara s njom je razgovarala RTL-ova reporterka

9.11.2022.
19:45
VOYO logo

RTL-ova reporterka Zorana Čičak Kulić razgovarala je s pedijatricom Đurđom Španović koja još uvijek radi unatoč tome što je trebala otići u mirovinu prije dvije godine.

"Ja svoj posao držim korisnim i lijepim. Još uvijek vidim dosta izazova u njemu, osobito u preventivnom radu gdje kvalitetnim radom možemo znatno utjecati na život djeteta. Njegov rast i razvoj", rekla je pedijatrica Đurđa Španović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje pitaju li je roditelji tko će liječiti njihovu djecu nakon što ode u mirovinu, odgovara:

"Roditelji će birati liječnika koji će im biti na raspolaganju ili dodijeljen, a naravno da bi mi svi htjeli da to budu specijalisti pedijatrije za koje mislimo da su najkompetentniji za zaštitu djece, pogotovo ovih najmanjih", dodala je Španović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španović je rekla da roditelji imaju očekivanja i zahtjeve.

"Pacijent bira liječnika koji će brinuti i skrbiti za njegovo dijete, a mi ćemo nastojati napraviti sve kao struka da naša struka i dalje postoji na dobrobit djece"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se povećao opseg posla, odgovara:

"Nije ako mislite po djetetu. Mi radimo integrirani, kurativno-preventivni rad, ali ovisno o sezoni i mnogim drugim utjecajima dnevni obrtaji se, naravno mijenjaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje u čemu je problem, odgovara:

"Ustvari, nije bilo kontinuiranog upućivanja liječnika mladih na specijalizaciju iz pedijatrije za potrebe primarne zdravstvene zaštite. Doduše, donesen je zakonski propis, regulativa, nacionalni program specijalističkog usavršavanja zdravstvenih radnika, ali je realizacija izostala"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo