treba biti oprezan / PBZ upozorava na prijevare putem elektroničke pošte: 'Ako dobijete ovaj email, ne otvarajte ga'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iz banke su naglasili kako se radi o prijevarnim porukama i kako nikako ne treba otvarati poveznice i obavezno obrisati takve e-mailove

21.12.2022.
14:01
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Iz Privredne banke Zagreb upozorili su svoje klijente da ne otvaraju i ne odgovaraju na lažne mailove. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti:

‘’Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „PBZ alfredj@reostz.com", "PBZ info@intertwine.it", "PBZ liftas@liftas.lt", "PBZ cheryl@amcf.ae", "PBZ office@hollrom.ro", "PBZ info@fukuya.org", "PBZ teste@atender.digital", "PBZ info@road-hotel.com.ua", ali postoji mogućnost da će se pošiljatelji još mijenjati.

Za subject/predmet/naziv imaju: "Moguce upozorenje o neaktivnom racunu“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u posljednja dva tjedna /

Budite oprezni: Nova prevara širi se e-mailom!

Image
u posljednja dva tjedna /

Budite oprezni: Nova prevara širi se e-mailom!

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova’’, navode iz PBZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo