Pavić mora trenutačno podnijeti neopozivu ostavku

'Smatram kako je jedino moguće rješenje to da on trenutačno podnese neopozivu ostavku na svoju poziciju u Vladi.

1.3.2011.
11:08
VOYO logo

"Situacija je vrlo jasna. Da bi iznio takve optužbe u javnost, glasnogovornik Vlade mora imati čvrste dokaze. S obzirom na to da Pavić takve dokaze nema – jer da ih ima, onda bi ih pokazao – smatram kako je jedino moguće rješenje to da on trenutačno podnese neopozivu ostavku na svoju poziciju u Vladi. Svatko mora snositi odgovornost za svoje izjave, a ponajviše netko tko je glasnogovornik Vlade", izjavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić za Nacional komentirajući izjavu Mladena Pavića da prosvjednike koji su se u središtu Zagreba u subotu sukobili s policijom financijski podupiru neke oporbene stranke.

Naime, Pavić je u izjavi za HRT kazao kako postoje saznanja o takvom načinu financiranja, no na upit na koje stranke točno misli nije želio odgovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova izjava izazvala je brojne reakcije, posebice nakon što je i policija utvrdila da za to ne postoje dokazi. Tako je predsjednik Ivo Josipović kazao kako Pavića treba pozvati na odgovornost zbog takve izjave, a Radimir Čačić je najavio tužbu HNS-a ako se Vlada od nje ne ogradi. No, potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović Pavića je branio riječima kako za sankcioniranjem nema potrebe.

Ne dokaže li Pavić svoje navode sada bi se mogao suočiti s optužbom za klevetu, ali i svjesnim i namjernim iznošenjem neprovjerenih ili lažnih informacija na račun političkih protivnika. Upravo stoga bi i čelnici oporbenih stranaka mogli poduprijeti Mesićev zahtjev za smjenom glasnogovornika Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čuo sam da je na prosvjedu bilo transparenata na kojima se prozivalo i mene, te tražilo ukidanje mog ureda, ali nisam detaljno upoznat s njima pa ih ne bih komentirao', Mesićev je komentar na prosvjed branitelja.

Bivši predsjednik podsjeća kako je temeljno pravo svakoga da prosvjeduje, ali i da se to mora činiti na miran i zakonom određen način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očito je da je nezadovoljstvo veliko i Vlada mora u što kraćem roku naći način da stvori nova radna mjesta, i to u proizvodnji jer je to jedini put iz krize. Vidio sam da su neki prosvjednici tražili zaustavljanje procesa pridruživanja Europskoj uniji, ali mislim da to nema smisla. Dapače, da smo u sastavu EU, ove situacije zbog kojih prosvjeduju sigurno bi se rjeđe događale i zbog toga moramo ući u Uniju što prije', zaključio je Mesić.

Vezani članci:

arti-201102280732006 arti-201102260369006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo