'VIDIMO SE NA KRUNICI!' / Pater Ike Mandurić opet o slučaju nasilja Denisa Buntića. Sad se posipa pepelom: 'Žao mi je...'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izazvao je reakcije javnosti kad je napisao 'svaka čast dečkima ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja' osvrćući se pritom na slučaj obiteljskog nasilja bivšeg rukometnog reprezentativca. Njegovu objavu osudio je monsinjor Mate Uzinić

8.10.2023.
10:11
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Poznati isusovac pater Ike Mandurić nedavno je sablaznio javnost svojim postom o slučaju obiteljskog nasilja bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je pretukao svoju suprugu Klaru, a sada se Mandurić nakon devet dana šutnje ponovno oglasio i ispričao.

Podsjetimo,  u svom prijašnjem postu napisao je: "Da razmišlja i o muževima koji podnose nasilje namjerno iritantnih žena… te ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Dečki, svaka vam čast! - šokantno zaključuje". Status je poslije obrisao, ali je na njega reagirao za RTL Danas predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Mate Uzinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se pronaći opravdanje i mislim da je to pitanje određeno mudrovanja koje je očito loše ispalo. Takvu stvar stavljati u druge kontekste i druge, pomalo ideološke poruke, koje netko želi prenijeti u javnost, smatram da je to neprimjereno u najmanju ruku. Sa svojim postom, u kojem je stavio dvije različite stvari, zajednički kontekst i u toj situaciji zapravo pokazao nedovoljno suosjećanje za žrtve nasilja. Napravio je pogrešku", rekao je Uzinić.

Image
'NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO' /

Hrvatski rukometni savez za Danas.hr o Buntiću: 'Nije pokazivao agresivnost, nije spominjao nikakvo oružje'

Image
'NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO' /

Hrvatski rukometni savez za Danas.hr o Buntiću: 'Nije pokazivao agresivnost, nije spominjao nikakvo oružje'

Mandurić je sada kratkom objavom na svom Facebook profilu ispričao: "Pozdrav vam, dragi svijete! Proteklih 9 dana bio sam na svojim duhovnim vježbama. Što se tiče one moje posljednje objave, imam potrebu samo ovo reći: Najmanje što bih volio jest – nekoga sablazniti, ili uvrijediti, pa, kome god da sam to priuštio, žao mi je. Sutra se vidimo na krunici u 21.00! Sve vas volim!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Kao da je krenuo na plažu: U šorcu i s rukama u džepovima Buntić ušetao u policijsku postaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo