platili, a vještačenje nije provedeno / Pas iz Istre, kojemu je sud zabranio lavež, postao slavan: o Medi pišu The Guardian i Time

Priča o psu kojemu je sud oduzeo pravo na lavež noću i odredio kućni pritvor, ne miče se s mrtve točke. Iako je još lani odlučeno o vještačenju buke, koju su njegovi vlasnici sada i platili na rate, ono još nije provedeno

14.6.2016.
18:56
VOYO logo

Godinu i osam mjeseci od bizarne presude kojom mu je oduzeto pravo na lajanje pas Medo može lajati samo danju. Od 22 sata navečer do osam sati ujutro zatvoren je u kući. 

"On ne smije da se živ čuje. Ne smije lajati, ako laje moramo platiti i mi se dignemo i mi ga smirimo i on bude dobar", prepričala je vlasnica psa Mede Marija Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjera kućnog pritvora je privremena, a ljubav prema Medi prevelika pa su Šimonovići platili čak 25.000 kuna za vještačenje buke koju njihov ljubimac proizvodi. No, od veljače od kada su uplatili zadnju ratu ništa se nije dogodilo.

"Da mi dokažemo da pas toliku prekomjernu buku ne stvara i da ničije zdravlje ne ometa kao što je tužiteljica navela", istaknuo je Anton Šimunović, sin vlasnika psa Mede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi Vukotići kojima Medin lavež smeta i dalje ne žele pred kamere, ali poručuju se protiviti vještačenju zbog moguće manipulacije. Većina u Peroju drži Medinu stranu, otvorena je i Facebook grupa podrške, no ima i onih koji misle drukčije. Unatoč svemu, Šimunovići su odlučni dokazati Medinu nevinost, jer kažu – pas im je poput člana obitelji.

"On je kao jedna osoba, ja ne bih njega dao za ne znam kakve pare", naglašava Blaž Šimunović, vlasnik psa Mede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se riješiti ovaj slučaj ako se vještačenje ne provede, na pulskom sudu nisu htjeli komentirati.

U međuvremenu, priča je zainteresirala i svjetske medije, a The Guardianu, Daily Mail i Time samo su neki koji donose priču iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo