po drugi put na samom vrhu / Parni valjak ponovno na tronu 'Hrvatskog broja jedan'!

Image

Ovo je već drugi put da je slavni hrvatski bend Parni Valjak zasjeo na tron "Hrvatskog broja jedan"!

21.11.2014.
23:30
VOYO logo

Pjesma "Dođi" Parnogvaljka proglašena je najuspješnijim hitom rock benda u Hrvatskoj. Ovo je već drugi put da je slavni bend zasjeo na tron "Hrvatskog broja jedan"!

"Prije nekoliko tjedana sam pitao jeste li zadovoljni s prvim mjestom i misliš li da može bolje. Rekli smo da može", prisjetio je naš voditelj DavorDretarDreleAkijaRahimovskog, na što mu je alfa i omega Parnog valjka kratko odgovorio: "Evo večeras smo to dokazali"!

Pjesma "Dođi" objavljena je 1994. godine na jedinom ratnom albumu "Buđenje". Album sadrži deset pjesama, a autor naše pobjedničke je MarijanBrkićBrk. Za taj je album Parni valjak dobio čak sedam diskografskih nagrada Porin. Među prvih deset najvećih hitova domaćeg rock benda u Hrvatskoj su i „Sve je lako kad si mlad“ Prljavog kazališta, "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac" Bijelog dugmeta, Azrina "Užas je moja furka", "Osmjeh" Grupe 220, "Samo par godina za nas" grupe EKV, "Maljčiki" Idola, TBF-ova "Nostalgična" i "Motori" Divljih jagoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz članove našeg stručnog tima predvođene glazbenim ekspertom Sinišom Škaricom, zavidno znanje i poznavanje rock scene pokazali su i naši večerašnji gosti! Poznata fotografkinja Mare Milin je fotografirala toliko bendova da će joj biti vrlo teško odlučiti koji će joj svirati na vjenčanju. Među njima je i Psihomodo pop koji ovoga puta nisu pozirali, ali je zato Davor Gobac svojim najjačim oružjem pokušao razoružati našu Editu. Ona je oduševila prisutne svojom izvedbom "Maljčika" legendarnih Idola, a Let 3 su nam otkrili tajne zavođenja, depilacije nogu i tajni koje se skrivaju ispod njihovih plisiranih suknjica. S našim su gostima i gledateljima podijeliti i nekoliko savjeta o aktualnim trendovima u brizi za tijelo.

Jeste li znali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Da je Branimir Štulić dva tjedna svirao u Parnom valjku.
  • Da je "pankrt" slovenska riječ za kopile.
  • Ime benda "Lačni Franc" je inspirirano likom Gladnog Joea iz kultnog romana "Kvaka 22" Josepha Hellera.
  • Da su The bambi Molesters u SAD-u surađivali s Michaelom Stipeom iz R.E.M.-a i Chrisom Eckmanom iz The Walkaboutsa.
  • Da je pjesma "Nostalgična" TBF-a 1995. godine osvojila Porina za hit godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom.
  • Da su grupu "Daleka obala" 1985. godine u Splitu osnovali Marijan Ban, Jadran Vušković, Boris Krepić i Zoran Ukić.
  • Da je "Let3" osnovan 1987. godine u Rijeci, a Mrle je prije Leta svirao u kultnoj riječkoj punk grupi Termiti.
  • Da je prvi pjevač grupe Laufer bio Alen Liverić.
  • Da su Pips, Chips & Videoclips 1993. godine nastupili na koncertu Miše Kovača na Poljudu i to na njegov izričit zahtjev.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo