ovotjedni umnjaci i karijesi / Paravinji se opet sudi, Ćaća se vraća, Bandića i Mamiće 'apse pa puštaju – zna li itko u državi napisati poštenu optužnicu?

Image

Stigla vijest da je meso potencijalno kancerogena stvar i da se od njega može popušiti račina želuca. Europska komisija ukida roaming, mini vatreni rasturaju u Čileu, Paravinja će po treći puta pred suca, a stranački prvaci se prave grbavi po pitanjima post izbornog koaliranja. Sve u svemu, uobičajeno živahnih sedam dana iza nas, o svemu tome čitajte u još jednom pregledu tjedna

1.11.2015.
18:19
VOYO logo

Tko nas to tjera da se kupamo na potoku?

Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da od mesa možeš popušiti račinu debelog crijeva, ili čega već. Pa kažu još i da je mesina opasna jednako kao i azbest ili oni smradovi koji izlaze iz auspuha. E sada mi je stvarno dosta svega. Od kada smo bili mali, plašili su nas babarogama, upalom mozga ako dobro ne osušimo kosu, pa onda da će nam otpasti zubi ako jedemo čokoladu. Onda smo narasli, pa nas sada plaše kako se s kolom odčepljuju zahodi, kako se umire od soli, šećera, brašna, ulja, alkohola, cigareta, kako zube treba čistiti koncem, kako snijeg pada s krova, kako je pod klizak, kako ti od pretjeranog natezanja majmuna odlakavi ruka, kako ti od mobitela uvene mozak, od lap topa ti se osuše jaja, ako spravu držiš u krilu, kako ti od krivog madraca strada kralježnica, od pogrešne obuće tabani, kako ćeš odmah otegnuti kapke ako piješ vodu iz slavine, i sada, za kraj, kažu da se od mesa popuši račina. I što da sada radim? Da idem živjeti u brvnaru usred šume, tamo se bavim tjelovježbom i zenom, jedem posni sir i kupam se na potoku? Dajte ljudi, olabavite malo. Idite do vraga vi i vaši lobisti, koji proguraju trendove, samo da bi multinacionalke nakon toga uvalile raji određene brendove koje će im spasiti dušu i tijelo. Idite do vraga, evo vam truli karijes.         

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zašto je sretan stric u Minkenu?

Roaming će unutar Europske unije uskoro postati prošlost, objavili su nam to ovih dana. Svatko će moći zvati strica u Minken i pričati s njime po istoj cijeni kakva je i ona kada iz susjednog sela zove Imotski.  To je, super, hvala nebesima, ionako su tele operateri smiješni s tim cijenama, od kada su zaživjeli Viber i Whatsapp. Ne brinite za tele operatere, popušit će na jednoj, dobiti na drugoj strani, što dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji, bit će novih nameta i smicalica za cijeđenje love. Ipak, za ovu odluku komisije o ukidanju roaminga dajem jedan mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vjeruje li itko u bajke?

U Čileu se održava Svjetsko prvenstvo za klipane do sedamnaest godina, a naši mini vatreni tamo rade dar-mar. Najprije su maznuli Nijemce, a sada će se protiv Malijaca boriti za polufinale. Od srca im želim da razvale sve do kraja i kući se vrate s kantom. U nekoj bajci, ti klinci bi za pet ili šest godina trebali stasati u nove Bobane, Biliće ili Jarnije, u toj istoj bajci bi se u istom vremenskom roku eliminirali krimosi koji harače domaćim nogometom, Savez bi se pomeo i prozračio, pa bi nam se nogomet vratio na mjesto na kojem je nekoć i bio. Nažalost, odavno ne vjerujem u bajke, ali klincima svejedno dajem mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što to pada kada puhne malo vitra?

Paravinji je poništena presuda, predmet se vraća na početak i čovjeku se sudi ponovo, po treći puta. Presudu je opet poništio neki visoki sud, nemam više pojma koji, ustavni, vrhovni, nije sada toliko niti bitno. Paravinji se opet sudi, Ćaća se vraća, Bandića apse, pa ga puštaju, Mamiće apse, pa ih puštaju. Odvjetnici se bogate, izrastaju u celebove, a raja stječe dojam da nam je pravosuđe u teškoj banani. I tu raja uopće nije u krivu. Pa postoji li itko pametan u ovoj državi tko zna napisati suvislu optužnicu, takvu koja se neće srušiti kada puhne malo vitra? Pa kakav to nauk izučavaju na pravnim fakultetima? Kompletnom pravosuđu idu dva trula karijesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dva trula karijesa

Čija mama crnu košulju prede?

Izbori su nam za tjedan dana. U fokusu su rasprave o post izbornim koaliranjima. Tko će s kime, tko će u koji tabor, tko će zidati zidove, graditi mostove, drobiti orahe, kamo će manjine, kamo Istrani, s kim će Bandić, s kime Kerum a s kime Čačić? Čija mama crnu košulju prede? Svi se prave grbavi, ograđuju jedni od drugih, a znaju oni, i znamo mi, i znaju oni da mi znamo da će se u izbornoj noći užariti telefoni i početi opća podjela nadzornih odbora i općeg uhljebljenja. Fuj! Tri trula karijesa, iz razloga koje nije potrebno posebno tumačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

karijes

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču