priznanje publike / 'Parada' nagrađena na slavnom festivalu

Image
Foto: Facebook

Film srpskog redatelja Srđana Dragojevića "Parada", u kojem jednu od glavnih uloga tumači hrvatski glumac Goran Navojec, osvojio je nagradu publike za najbolji igrani film u sekciji Panorama 62. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

18.2.2012.
16:56
Facebook
VOYO logo

Film "Parada" koji je nastao u koprodukciji filmskih kuća iz Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske je nakon premijernog prikazivanja u ponedjeljak doživio dugotrajne ovacije publike.

Osim Gorana Navojca, u filmu igraju i hrvatski glumci Dejan Aćimović i Vedran Milkota, a jedan od koproducenata je i Igor Nola iz producentske kuće Mainframe iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj Srđan Dragojević je objasnio kako je oduševljen prijemom međunarodne publike jer je strahovao od toga da bi tematika i likovi filma "Parada" mogli biti razumljivi samo publici u regiji bivše Jugoslavije.

Film "Parada", koji je na Berlinaleu doživio međunarodnu premijeru, u Hrvatskoj je već vidjelo preko 100.000, a u regiji jugoistočne Europe preko 500.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film kroz žanr komedije tematizira homofobiju u Srbiji i odnose među nekadašnjim ratnim protivnicima s područja bivše Jugoslavije.

Nagrada publike u sekciji Panaroma dodjeljuje se od 1999. godine. Tijekom cjelokupnog Berlinalea publika ima priliku glasovati za najbolji film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo