Snijeg u Gorskom kotaru, na Sljemenu...

U Gorskom kotaru na području Čabra, Delnica i Begovog Razdolja pao je snijeg, zbog čega su na cesti proglašeni zimski uvjeti.

30.12.2013.
9:10
VOYO logo

U Gorskom kotaru su proglašeni zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (D3).

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb je otvorena za sve skupine vozila, uz jak vjetar na dionici Kikovica - tunel Tuhobić i snijeg na dionici između Oštrovice i Vrbovskog.

Zbog vjetra, na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A7 GP Rupa - čvor Diračje od NP Rupa do GP Rupa, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici mokri i skliski u većini zemlje

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu ostatka zemlje. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja. U Istri i Slavoniji mjestimice ima i magle. Zbog loših vremenskih uvjeta, u prekidu je trajektna linija Valbiska - Lopar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kiša i snijeg u nastavku dana

U nastavku dana u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima, te ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana očekuje se kiša, u gorju snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu slaba do umjerena, na sjevernom i dijelu srednjeg prijepodne i jaka bura mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura između 3 i 8, a na Jadranu od 10 do 16°C.

Zimski uvjeti: D3 Stubica (Vrbovsko) – Kupjak – Delnice – Sopač-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar), D32 Prezid – Delnice, D42 Stubica (D3) – Ogulinski Hreljin, D203 Brod na Kupi – Delnice (D3), D305 Parg – Čabar i D501 Gornje Jelenje-Oštrovica D8-Meja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽC5034 Vrbovsko – Ravna Gora – Kupjak, ŽC5191 Sopač (D3) – Mrkopalj – Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak – Fužine, ŽC5032 Crni Lug - Mrzle Vodice - G.Jelenje (D3), ŽC5060 Bakar-Meja, ŽC5068 Hreljin –Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog. Zimski uvjeti proglašeni su i na cestama Krasnarskog područja (ŽC5146, ŽC5176, ŽC5140).

Od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja iduće godine, prema odluci Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Narodne novine br. 145/13), određuje se obvezna uporaba zimske opreme (četiri jednake zimske gume M+S ili četiri jednake ljetne gume s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače) na zimskim dionicama javnih cesta u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo