'ISPRIČAVAMO SE' /

Pao CEZIH, čitateljica: 'Sestre su se derale na ljude'; Iz HZJZ-a otkrili o čemu se radi

Image
Foto: RTL Danas

'Uspostava rada sustava na novoj platformi zahtjevan je tehnički proces te se ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjim poteškoćama'

30.7.2024.
15:00
RTL Danas
VOYO logo

Čitateljica je u utorak ujutro javila redakciji Danas.hr-a da je kaos u zagrebačkom Domu zdravlja (poznatom redakciji). Doktorica nije mogla u sustav već je morala printati uputnice ručno.

Kako je ona išla prvi puta s djetetom na RTG pregled, morala je dugo čekati jer, pošto nema dijagnozu, ne može se upisati u sustav, kako je objasnila doktorica. Kratko i nervozno su im rekli da je sustav u kvaru i da moraju čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na vađenju krvi, sestra je strpljivo upisala ručno sve parametre bez problema. Dugo je trajalo, ali je uspjela.

Image
MIGRACIJA SUSTAVA /

CEZIH opet neće raditi, poslali su važnu poruku za pacijente: Evo kako ćete ipak moći do lijekova i uputnica

Image
MIGRACIJA SUSTAVA /

CEZIH opet neće raditi, poslali su važnu poruku za pacijente: Evo kako ćete ipak moći do lijekova i uputnica

Čitateljica je ispričala kako su se sestre derale na ljude u Domu zdravlja. Stariji ljudi koji su bili tamo, nisu razumjeli o čemu se radi pa su mahom odlazili iz Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su imali uputnice u sustavu, a neki ne, iako su im bile puštene.

Nedugo zatim, čitateljica nam je javila kako je sustav proradio, ali poslali smo upit u HZJZ kako bi vidjeli je li kvar trajno otklonjen ili nas čekaju daljnje poteškoće.

"Danas od jutarnjih sati uočene su poteškoće u radu sustava CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog kojih pojedini dijelovi sustava nisu bili dostupni. Nakon radova, koji su trajali od petka 26.7. 2024. do ponedjeljka 29.7. 2024., trenutno je u tijeku optimizacija rada sustava na novoj platformi uslijed čega je došlo do navedenih problema. Uspostava rada sustava na novoj platformi zahtjevan je tehnički proces te se ispričavamo svim korisnicima sustava, kao i osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na današnjim poteškoćama", rekli su iz HZJZ-a.

Međutim, nisu naveli očekuju li da će problemi potrajati u narednim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Gršić objasnio kako su riješili problem kvara sustava, ali i zašto je pao CEZIH: 'Kao što znate...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo