'Gdje si bio '91.?' / Panker 15 sati čitao roman 'šatorašima': 'Prokleti rat još nije završio'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Panker Njec Hranjec prije je pročitao 319 stranica romana 'Tajna krvavog mosta' nego što je završio rat u Hrvatskoj

18.3.2015.
10:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je duže od 15 sati čitao roman Tajna krvavog mostaMarije Jurić Zagorke nasuprot šatora prosvjednika u Savskoj 66, panker Njec Hranjec je napisao osvrt na svoj performans na Facebooku.

Mladog pankera je ražalostila činjenica što rat još uvijek nije gotov u glavama nekih ljudi, ali se i zahvalio sugrađanima koji su mu se pridružili u akciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Od 17.3. u 16:00 do 18.3. u 7:15 sam pročitao svih 319 stranica romana 'Tajna krvavog mosta' Marije Jurić Zagorke, na lokaciji Savska 77 (to vam je adresa nasuport Savske 66) u Zagrebu. Trebalo mi je ukupno 15 sati i 15 minuta. Naravno da bih radije da je prije završio taj prokleti rat, ali ipak sam prije pročitao i tu knjigu. Zahvaljujem se i ovim putem svima što su pravili ugodno društvo te svim susretljivim građankama i građanima što su nama prisutnima sa ove strane ceste donjeli nešto za pojest, popit, a i deke te jastuk za sjedenje - koji je itekako pomogao da se čitanje i u hladnoj noći nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Stanovnici šatora nasuprot ceste su nam isključivo prilazili u gluha doba noći, kada bi nas ukupno bilo svega troje ili četvero, kako bi nas pokušavali odgovorit od nastavka daljnjeg istraživanja prethodno uvježbanim verbalnim spinovima (šta ti mali znaš o ratu?/gdje si bio __?/i takve spike - znate ih već sve napamet), a moje pitanje istima je isto koje sam im rekao i po završetku istraživanja - ako su branitelji, zar ne bi i njima trebao biti interes da se rat uistinu završi, umjesto da isključivo gledaju kako se od istog okoristiti i nakon toliko godina od njegova službenog početka i završetka?

To vama dajem na razmišljanje, dok moj osobni stav i dalje najjednostavnije i najbolje opisuje jesma od KUD Idijota 'Je*** ti rat' , budući da je bilo kojem suvislom čovjeku što živi u ovoj državi jasno da onaj 'službeni završetak rata' i dalje očito mnogima samo vrijedi 'na papiru'. Ne morate mi vjerovati - naprotiv - pozivam vas da se uvjerite sami posjetom tabora RATORAŠA na adresi Savska 66, Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo