prošetao se gradilištima / Paladina u obilasku obnove Zagreba : U Europi nema primjera gdje se država toliko uključila u obnovu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema njegovim riječima, s Gradom Zagrebom se komunicira o odvozu otpada, ministar smatra da je prva lokacija dovoljna zasad, a druga je u pripremi

1.7.2022.
11:09
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, obišao je danas nekoliko lokacija na području grada Zagreba na kojima se provode radovi obnove nakon potresa. Obratio se i novinarima.

Rekao je kako se na nekoliko objekata izvodi konstrukcijska obnova, neki su završeni, jedan dio obiteljskih kuća, jedan dio višestambenih objekata dodajući kako uglavnom govori o širem području Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On kaže kako je obilazak gradilišta važan kako bi se upoznalo s preprekama, ali i vidjelo što napreduje željenom brzinom. "Ministarstvo i ostala nadležna tijela mogu ubrzati proces obnove", kaže ministar.

Prema njegovim riječima, s Gradom Zagrebom se komunicira o odvozu otpada, ministar smatra da je prva lokacija dovoljna zasad, a druga je u pripremi. Kad bude potrebno, bit će spremna i treća lokacija, kaže ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakva je suradnja Grada, Ministarstva i Fonda, Paladina kaže kako se komunicira te kako oba provedbena tijela imaju dovoljno odluka od strane ministarstva da mogu provoditi više obnove nego što to trenutno rade. U zadnja dva mjesecca stvorene su, prema ministrovim riječima, pretpostavke za ubrzanje donošenja odluka kako bi, kad se zahukta obnova, mogli pratiti dinamiku.

"Ovih 10-ak gradilišta može se smatrati malim brojem s gledišta protoka vremena od potresa. Mi smo naše ciljeve do kraja ljeta jasno iskomunicirali”, kaže i dodaje kako je u pripremi i obnova više desetaka objekata te da očekuje da će do kraja listopada biti uvedeni u gradilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je zaključio i kako u Europi nema primjera gdje se država toliko financijski i organizacijski uključila u obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo