PACIJENTI GLAVOM BEZ OBZIRA BJEŽE OD OBITELJSKOG LIJEČNIKA: / Snimka ispada njega i 'medicinske sestre' šokirala

Image
Foto: Screenshot: YouTube (Provjereno)

Novinari Slobodne pokušali su stupiti u kontakt s dr. Jusupom, no na telefon se javila mlada žena koja se predstavila kao "medicinska sestra u ambulanti i doktorova zaručnica".

25.4.2019.
9:09
Screenshot: YouTube (Provjereno)
VOYO logo

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prošlog je tjedna donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.

Radi se o liječniku kojeg je "obradila" i emisija. 'Provjereno'. Ekipa Nove TV posjetila je liječnika u ordinaciji, a on se pritom nije libio koristiti vulgaran i uvredljiv riječnik, rekavši između ostalog kako ga nije briga za "govna iz HZZO-a i Ministarstva". Mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra, ali i njegova zaručnica, u emisiji novinaru nije znala reći gdje je završila medicinsku školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti iz Obrovca već se mjesecima žale na njihov način rada, a u zadnjih pola godine ostali su bez gotovo tisuću pacijenata. Nakon dvije izvanredne inspekcije u ambulanti doktora Jusupa, HZZO je prošlog četvrtka otkazao ugovor, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija još prošle godine utvrdila nepravilnosti

U studenom prošle godine obavljen je prvi nadzor, nakon prijave pacijenata koji su se požalili na otežano ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu. Prva kontrola utvrdila je kršenje ugovornih obaveza, dok je liječniku izrečena mjera kojom je sve nepravilnosti morao ispraviti do nove kontrole obavljene u siječnju 2019.

On to nije učinio, a nije se niti očitovao na nalaze inspekcije pa je HZZO odlučio kako bi nastavak ugovora izazvao štetne posljedice za pacijente i sam Zavod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani nisu iznenađeni

Obrovčani nisu iznenađeni ovakvim razvojem događaja. Svi pacijenti dr. Jusupa rekli su kako je godinama radio bez mrlje te da je bio stručnjak nekonvencionalnog pristupa. Na njega ni u HZZO-u ni u Domu zdravlja nije bilo posebnih pritužbi, sve do prošle godine.

Nitko ne želi javno govoriti o situaciji, no tvrde kako su svemu kumovale životne tragedije i bolesti te da nakon njih Jusup više nije isti čovjek, piše Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nova medicinska sestra s medicinom nema veze'

"Sve je donekle funkcioniralo dok je u ambulanti bila sestra Ružica koja je držala sve konce u svojim rukama. Nakon što je ona otišla u mirovinu, mislim da je to bilo čak i prije roka jer više nije mogla, došla je nova medicinska sestra iz Benkovca. Međutim, i ona je izdržala jako kratko, a nakon nje došla je ova koja se predstavlja kao medicinska sestra. Nju je doktor doveo, zove je medicinskom sestrom, ali sasvim je jasno da ona s medicinom nema nikakve veze. Otad više ništa ne funkcionira, nekoliko su me puta vraćali iz Zadra zbog uputnica koje nisu bile napisane kako treba. A što se te navodne sestre tiče, telefonski je vrijeđala ljude, s njom se nije moglo uopće komunicirati. Zato smo otišli kod druge liječnice, kao i stotine drugih koji su bili kod njega u ambulanti. Kod njih je ostao samo onaj tko nema gdje", kazala je jedna mještanka.

Njezine riječi HZZO je potvrdio, rekavši kako je kod tog liječnika od 1300 pacijenata u zadnjih šest mjeseci ostalo tek njih 400, dok su ostali svoje liječničke kartone prebacili u susjedna mjesta ili sat vremena udaljeni Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da im je netko smjestio

Novinari Slobodne pokušali su stupiti u kontakt s dr. Jusupom, no na telefon se javila mlada žena koja se predstavila kao "medicinska sestra u ambulanti i doktorova zaručnica". Nije ga htjela dati na telefon.

"Nije istina da se pacijenti žale na nas, to nam je netko smjestio", rekla je i dodala da je netočno to da je HZZO raskinuo ugovor s tom ambulantom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO je naveo kako su u kontaktu s Domom zdravlja te da će Jusup raditi do 30. travnja kako bi se osigurao kontinuitet zdravstvene zaštite dok se ne nađe zamjenski liječnik.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo