PA TKO SE MOŽE JAVITI NA OVAKAV OGLAS? / Uvjeti koje student mora zadovoljiti da bi dobio ovaj posao su nemogući

Image
Foto: PIXSELL, Ivana Ivanović

Velik broj mladih i obrazovanih ljudi nakon fakultetskog obrazovanja odlučuje se na odlazak iz Hrvatske. U najvećoj mjeri zbog nemogućnosti pronalaska posla.

21.4.2017.
19:57
PIXSELL, Ivana Ivanović
VOYO logo

Mladi koji završe fakultet u Republici Hrvatskoj sve rjeđe pronalaze posao, stoga im je država odlučila pomoći pokretanjem raznih mjera za mlade među kojima je svakako najpopularnija stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Većina objavljenih poslova zahtijeva fakultetsko obrazovanje uz nekoliko godina radnog iskustva u struci, što automatski isključuje sve one koji su u potrazi za svojim prvim poslom. Najpopularniji uvjet je visoka stručna sprema i tri do pet godina radnog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvođenja bolonjskog sustava studiranja rijetko koji student ima vremena uz obaveze na fakultetu raditi puno radno vrijeme kako bi, kada stekne diplomu, na tržište rada izašao kao diplomant s nekoliko godina radnog iskustva.

Nevjerojatan oglas

No nije samo teško naći posao nakon završetka fakulteta. Dokazuje to primjer oglasa kojeg je objavio Studentski centar u Splitu u kojem se traže gotovo nemogući uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oglasu stoji da se traži 'više osoba (studenata) koji su slobodni svaki dan od 7 do 15 narednih 5 mjeseci'.

Teško da će današnji studenti moći izdvojiti toliko vremena za rad ne bi li zaradili neku kunu, s obzirom na činjenicu da mnogi baš u tom terminu imaju predavanja, najmanje tri puta tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, važno je napomenuti kako samo redovni studenti imaju pravo raditi na studentski ugovor.

Image
Foto: SC SPLIT
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo