OZDRAVIO DARKO MILINOVIĆ: / Nakon 17 dana liječenja ima poruku za neodgovorne pojedince: 'Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Darko Milinović ozdravio nakon 17 dana liječenja: 'Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija'

11.11.2020.
13:26
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Ličko-senjski župan Darko Milinović izvijestio je danas da je nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu, pa će se nakon još nekoliko dana kućne njege vratiti redovnim aktivnostima.

"Želim se zahvaliti svim djelatnicima covid odjela u gospićkoj bolnici, od pomoćnog osoblja, tehničara i sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenucima vode brigu o dvadesetak pozitivnih pacijenata dnevno. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija", poručuje Milinović u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO PREBOLIO COVID: /

Javio se videoporukom i upozorio: 'Čuvajte se, pazite se, nije to laka bolest'

Image
ŠKORO PREBOLIO COVID: /

Javio se videoporukom i upozorio: 'Čuvajte se, pazite se, nije to laka bolest'

Neodgovorni pojedinci

Iz tog razloga, kaže, ne može razumjeti neodgovorne pojedince, poput onih koji su nedavno prosvjedovali u Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije koje znače život, kao i one koji govore o ugroženosti ljudskih prava.

"Dođite u bilo koju bolnicu, pa tako i u gospićku, pa pogledajte kako izgleda borba za udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90 posto. Vi neodgovorni pojedinci bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za 'svoj kisik' koji im život znači", kaže Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je na kisiku

U razgovoru za N1 Milinović je rekao da je nakon zaraze koronavirusom dobio upalu pluća i završio u bolnici. "Bio sam u jednom trenutku na preko 10 litara kisika i u gospićkoj bolnici kolege, koji su vodili brigu o nama, razmišljali su o mom premještaju u respiracijski centar u Rijeku, zbog mog lošeg stanja, ali ja sam inzistirao da ostanem tu", rekao je Milinović.

Nada se da je najgore iza njega. Trenutno je na kućnoj njezi i nada se da će se za par dana vratiti svojim redovnim aktivnostima. "Na kontrolnom nalazu ima vidljivih posljedica upale pluća, ali to je sada jedan uobičajeni ritam i nadam se da ću kroz par dana krenuti sa zadacima koji me čekaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočio smrti šestero ljudi

Milinović kaže da je u gospićkoj bolnici svjedočio smrti šestoro ljudi. "Poznatih naših Gospićana, koji su podlegli infekciji i zato moram izraziti čuđenje onima koji prosvjeduju protiv korone pod krinkom ljudskih prava. Neka dođu u bolnicu i pogledaju u oči onih koji su na respiratoru", rekao je Milinović.

"Želim poručiti da se poštuju mjere, jer onakvo neodgovorno ponašanje ne mogu razumjeti, kad vidite ove ljude, koji vape za dahom i kisikom, neodgovorni pojedinci bi morali to vidjeti ili čuti glas majke koja drhtavim glasom pita kako je njen sin, muž, otac, prijatelj ili bilo tko drugi", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je Stožeru da bude hrabar i donese i najteže mjere, ako je to potrebno. "Ako tako možemo spasiti i samo jedan život, dobro je", rekao je Milinović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo