OVRHA NAD ŠITUMIMA JE OSVETA ZA FILM? / 'Objavili smo dokument po kojem se vidi da su novac prikupljali i nakon Norine smrti'

Image
Foto: Pixsell

Vijest o ovrsi Udruge Hrabro dijete nad obitelji Šitum na račun sudskih troškova od 200 tisuća kuna, a zbog odluke Vrhovnog suda iz 2015.

13.10.2017.
19:34
Pixsell
VOYO logo

Među ogorčenima na potez Udruge je i redatelj filma o bitki za Norin život "Život od milijun dolara" Robert Zuber Tomić koji čin ovrhe smatra osvetom zbog nedavne premijere filma.

Image
NORINI RODITELJI MORAJU PLATITI 200.000 KN: /

'Idućih 10-ak godina radimo za plaće kriminalcima iz udruge Hrabro dijete'

Image
NORINI RODITELJI MORAJU PLATITI 200.000 KN: /

'Idućih 10-ak godina radimo za plaće kriminalcima iz udruge Hrabro dijete'

"Ja i dalje stojim kod svoje tvrdnje da je riječ o osveti jer kako drugačije to shvatiti ako je ovrha pokrenuta dva tjedna nakon premijere na kojoj je i bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković reagirao vrlo emotivno. Kako to da su čekali dvije godine i kako to da su sada odjednom postali tako hrabri jer se čeka i odluka Ustavnog suda o žalbi obitelji Šitum zbog koje bi oni kasnije Šitumima taj novac morali i vratiti", kaže Zuber uvjeren kako se radi o osveti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žižić odbila sudjelovanje na premijeri

Tvrdi kako je Udruzi Hrabro dijete i Jasminki Žižić nudio da dođu na premijeru njegovog dokumentarca, ali i da zajedno organiziraju premijeru u Novoj Gradiški, no da su ga odbili.

Vjeruje kako ih je sve zasmetalo ono što se u filmu iznosi, jednako kao i činjenica da je prvi put u javnosti objavljen dokument, odnosno zahtjev podnesen u Gradskom uredu za upravu u Novoj Gradiški, prema kojem je Udruga Hrabro dijete produžila akciju prikupljanja novca za Noru Šitum i sedam mjeseci nakon smrti djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će nakon ovog institucije odlučiti pogledati sve potrebne dokumente koje nikoga nisu zanimali. A Šitumi su odlučili napraviti ono što nitko nije htio. Oni kao roditelji nisu mogli vidjeti kako sve funkcionira i kako se novci u Udruzi troše ako ne postanu stranke u postupku i zato su krenuli u sudsku bitku", pojašnjava Zuber sada zbunjen i odgovorom Ustavnog suda koji je, kako kaže, za jedan medij naveo da o žalbi Šitumovih nije odlučio više od dvije godine jer čeka reviziju Vrhovnog suda.

Ustavni sud pobrkao lončiće

Zuberu nije jasno zašto Ustavni sud ne može odlučiti o privremenoj mjeri blokiranja novca i u svojim navodima ističe kako čeka reviziju Vrhovnog suda koji treba odlučiti o tome kome novac pripada. "Sudovi su odmah na početku razdijelili te dvije stvari. Jedan postupak odnosio se na blokadu novca, a drugi na to kome novac pripada. Kako sada Ustavni sud ta dva slučaja ponovno objedinjuje", pita se Zuber Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno se nada da će njegov dokumentarac, što mu je bio i cilj, natjerati institucije da pregledaju sve dokumente kako bi donijeli ispravnu odluku, odnosno na temelju njih riješili reviziju. Do tada, kaže, Šitumima ne preostaje ništa drugo nego da čekaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo