NEKIMA KAO NARUČENO / Ovoga tjedna svi vozači mogu na besplatan tehnički pregled

Od ranog jutra gužve na stanicama za tehnički pregled

20.11.2018.
6:00
VOYO logo

Ovoga tjedna svi vozači mogu na besplatan tehnički pregled. Želi se povećati sigurnost na cestama jer velik broj nesreća događa se upravo zbog neispravnih vozila. 

Ako se kod provjere pokaže da vozilo nije ispravno, neće biti nikakvih kazni jer riječ je o preventivno- sigurnosnoj akciji MUP-a u suradnji s HAK-om i stanicama za tehnički pregled. 

Besplatna provjera Marinu je došla kao naručena. Želi znati je li njegov auto siguran na cestama.

"Došao sam zato što je auto star. Imam drugog novoga, a ovoga ću vjerojatno pokloniti nekom, ili za dijelove, ali moram znati što je na njemu da ne bih nekome dao pa da mi strada zbog moje greške", objašnjava Marino Brezac iz Rijeke. 

"Pregledavamo stanje podvozja, kočnice, općenito stanje ispravnosti svjetlosne signalizacije. Eko test se izvrši, pogleda se podešenost svjetlosnih snopova, stanje interijera vozila i svega ostalog što je bitno za tehničku ispravnost vozila"; pobrojao je nadzornik tehničke ispravnosti vozila Željko Spaić.

Automobil se detaljno pregledava. Ništa se ne propušta, radi se kao da je u pitanju obvezna kontrola vozila. 

No iz MUP-a i HAK-a pojašnjavaju, da ne bi bilo zabune - tehnički pregled nije besplatan za one koji ga trebaju napraviti zbog produljenja registracije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo