svaka čast / Ovog Osječanina ni rak mozga ne može spriječiti da istrči i šesti najjači svjetski maraton

Image
Foto: Facebook

Njegova nevjerojatna i inspirativna priča neka vam bude inspiracija i poticaj da više brinete o sebi i svome tijelu te da, ukoliko ste u sličnoj situaciji, ne gubite nadu

2.2.2017.
10:06
Facebook
VOYO logo

U Hrvatskoj godišnje oko 620 ljudi oboli od tumora mozga. Iako ta strašna dijagnoza može oboljelima djelovati kao da su u startu izgubili bitku za život, ovaj Osječanin odbija tako razmišljati! Priču donosi portal živim.hr, a prenosi sib.hr.

Tumor koji je otkriven Ivici bio je impozantne veličine, kao šaka, i na nezgodnom mjestu, tako da prognoze nisu bile obećavajuće. Doktori su mu dali samo dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa mi nije smetalo, osjećao sam se odlično. Mene to psihički jako opušta. Želio bih poručiti ljudima da, ako su bolesni, ne razmišljaju o toj bolesti, nego da rade ono što vole i u čemu uživaju, što god to bilo. Morate biti jako pozitivni", kaže Ivica dodajući da on nije bio malodušan čak ni kad je čuo za tu strašnu dijagnozu.

Operiran je u Zagrebu u siječnju, a operacija je trajala sedam sati. Na pregledu u klinici u Bostonu analiza uzoraka biopsije koje sam im poslao pokazala je da su u mozgu ostale dvije tumorske stanice koje se nisu mogle izliječiti klasičnim zračenjem, a i ono bi mi jako oštetilo funkciju oka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjetovali su mi da hitno odem na protonsko zračenje koje sam skupo platio u privatnoj klinici u Münchenu, gdje sam proveo dva mjeseca", prisjeća se Ivica kojem su američki liječnici nakon zračenja savjetovali da hitno obavi i kemoterapiju.

U veljači je istrčao maraton u Tokiju, prije mjesec dana Ljubljanski maraton, a sada se sprema za trčanje bostonskog maratona u travnju iduće godine. Seć sama činjenica da će mu taj bostonski maraton biti posljednji koji mu nedostaje od šest najjačih svjetskih maratona vrijedna je divljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova nevjerojatna i inspirativna priča neka vam bude inspiracija i poticaj da više brinete o sebi i svome tijelu te da, ukoliko ste u sličnoj situaciji, ne gubite nadu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo