'OVOG NAŠEG SU BAR PUSTILI U DVORIŠTE': / I Srbi i Hrvati sprdaju Grabar-Kitarović zbog boravka u Sjedinjenim Državama

Image
Foto: izvor: Twitter
7.1.2017.
10:43
izvor: Twitter
VOYO logo

Osim što je prijavljena Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jer do njezinog prvog javljanja iz SAD-a u Dnevnik HRT-a javnost nije znala je li otišla na privatno putovanje o trošku poreznih obveznika ili pak službeno, njezinu diskretnu američku turneju na svoju su način popratile i neke satirične stranice na društvenim mrežama, kao i pojedinci u svojim komentarima.

Image
'NEMA NIŠTA TAJNOVITO OKO OVOG POSJETA': /

Predsjednica se konačno oglasila i rekla zašto je otišla u SAD

Image
'NEMA NIŠTA TAJNOVITO OKO OVOG POSJETA': /

Predsjednica se konačno oglasila i rekla zašto je otišla u SAD

Grabar Kitarović ispred, a Vučić iza kapije

Recimo, činjenicu da je izjavu dopisnici HRT-a iz SAD predsjednica dala u Washingtonu ispred Bijele kuće, doduše nekoliko stotina metara od ograde, na ulici, mnogi su protumačili kao njezin državnički fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od komentara na to stigao je putem Twittera iz Srbije. "Ovog našeg su bar pustili u dvorište", tvitnuo je jedan tamošnji korisnik te uz sliku Grabar Kitarović na 'sigurnoj' udaljenosti od Bijele kuće pridružio fotografiju srbijanskog premijera Aleksandra Vučića koji je izjavu dao na stazi ispred iste, ali unutar ograde odnosno imanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozicioniranje Hrvatske kao čimbenika američke vanjske politike

"Ovo je službeni posjet i usredotočen je da se iskoristi ovaj trenutak između dviju administracija da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranje američke vanjske politike. Ono što meni smeta u hrvatskoj vanjskoj politici je što mi uvijek slijedimo nekoga, a ne vodimo", kazala je preksinoć u prvom 'ukazanju' iz Washingtona predsjednica Grabar-Kitarović.

Šaljivdžije koji stoje iza Facebook stranice 'Di su pare?' to su prokomentirali na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je hrvatska javnost doznala da predsjednica Republike u SAD radi na tome da "pozicionira Hrvatsku kao čimbenik koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike", ekipa koja uređuje stranicu 'Di su pare?' ozbiljno se zabrinula za nju jer se danima nije znalo gdje je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gospodin je zabrinut, a oglasio se i Ćaća

Također, zaključili su da i predsjedničin suprug, Jakov Kitarović, koji je ostao u domovini, nema vijesti o njoj pa thompsonovski zaziva vjetar da se zaustavi kako bi ga priupitao nešto...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na popularnoj Facebook stranici 'Ćaća se vrača' čiji autori slave lik i djelo bivšeg premijera i drugog predsjednika HDZ-a dr. Ive Sanadera (koji je Kolindu Grabar Kitarović svojedobno postavio za ministricu vanjskih poslova u svojoj prvoj vladi i time je uveo u visoku politiku) dali su svoje šaljivo viđenje njihovog telefonskog razgovora u kojem bivši premijer očinski daje vrijedan životni savjet sadašnjoj predsjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štono bi se reklo, nastavlja se...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo