TKO POSLIJE RADMANA? / Iva Gačić odlučno tvrdi da je položaj ne zanima

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nadzorni odbor HRT-a preksinoć je jednoglasno odlučio pokrenuti postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

2.3.2016.
21:30
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik NO-a Šenol Selimović jučer je priopćio da je Agencija za elektroničke medije lani 28. prosinca od NO-a zatražila poduzimanje odgovarajućih mjera kako bi se konačno počelo propisano voditi odvojeno računovodstvo pri čemu svi troškovi i prihodi moraju biti pravilno razdijeljeni po principu javno-komercijalno, piše Večernji list.

NO je 30. prosinca 2015. naložio Radmanu potpuno i žurno poštovanje ove zakonske odredbe pa je 1. siječnja održan i zajednički sastanak članova NO-a, Agencije i ravnateljstva HRT-a radi utvrđivanja metodologije rada te je dogovoreno osnivanje radne grupe. Međutim, ni 30 dana od tog sastanka Radman nije napravio ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEF HRT-a RADMAN TVRDI: /

'Nema razloga za moju smjenu! Sve je bilo po zakonu'

Image
ŠEF HRT-a RADMAN TVRDI: /

'Nema razloga za moju smjenu! Sve je bilo po zakonu'

Kunić bez komentara

Radman se u utorak nije htio očitovati. No, već neko vrijeme traju nagađanja o tome tko bi ga mogao zamijeniti na čelnom prisavskom mjestu. Kao izgledni kandidati za vršitelja dužnosti šefa HRT-a spominju se Josip Popovac, Jozo Barišić i Renato Kunić.

"Do sada nitko sa mnom o tome nije razgovarao. A bih li pristao biti v.d., pitanje je na koje se u ovom trenutku ne može dati odgovor da ili ne. Ako netko sa mnom o tome bude ozbiljno razgovarao, onda ću o tome promisliti i donijeti odluku", kazao je Popovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunić nije htio ništa komentirati, a Barišić se nije javljao na pozive Večernjakovih novinara. A što se tiče novog glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno pravog Radmanova nasljednika koji bi potpuno preuzeo upravljanje i vođenje HRT-a, spominje se nekoliko imena: Nina Obuljen(bivša čelnica Vijeća HRT-a i bivša zamjenica ministra Biškupića), Iva Gačić, Miljenko Manjkas, Dražen Rajković (bivši član NO-a HRT-a), Siniša Kovačić, Mario Raguž i Bruno Kovačević s HRT-a, Jakov Sedlar, Dinko Čutura i Ivo Banac.

HRT je nacionalno blago

"Nitko nikada sa mnom o tome nije razgovarao. To su samo glasine. Mene to ne zanima i taj posao ne bih radila", uzvratila je Nina Obuljen, dok je Jakov Sedlar kazao da mu je drago što su se neki ljudi i njega sjetili, da misli kako bi taj posao mogao dobro obavljati, no da se on za šefa HRT-a ne može kandidirati jer mora dovršiti nekoliko filmskih projekata, a da je vođenje HRT-a preozbiljan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HRT je nacionalno blago, danas nažalost nedovoljno iskorišteno. U njemu leži golem neiskorišteni potencijal koji treba biti pokretač audio-vizualne industrije u Hrvatskoj. To je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu, a u Hrvatskoj je, kao i brojni drugi potencijali, potpuno zapuštena. U svakom slučaju, pred novim ravnateljem velik je izazov. Što se mene osobno tiče, ne razmišljam o tome", izjavio je Miljenko Manjkas, glavni savjetnik za medije T. Karamarka.

Na pitanje je li točno da je upravo on budući pravi glavni ravnatelj HRT-a, Raguž je uzvratio jednom riječju: “Pozitivno” ne želeći dalje ništa objašnjavati. S. Kovačić odgovorio je pak da je dobro znano da iz poslovno uvjetovanih razloga ne smije komentirati ništa vezano za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banac najavljuje iznenađenje

"HRT me uopće ne zanima i ni na koji način ne sudjelujem u pričama o novim čelnicima HRT-a. Nisam sudionik razgovora o pozicijama na HRT-u", rekla je odlučno Iva Gačić, za koju se moglo čuti da je u kombinaciji i za Radmanovo i za mjesto ravnatelja programa HRT-a Saše Runjića. Rajković nije htio kazati ništa za Večernji list, a Ivo Banac je samo uzvratio: "Mislim da će novi glavni ravnatelj HRT-a biti netko tko uopće nije spomenut".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo