Cro kartica / Ovo smo dugo čekali: Od sljedeće godine poslodavci bi mogli omogućiti besplatno ljetovanje

U Ministarstvu turizma očekuju kako će ugostitelji sami ponuditi popuste domaćim gostima

21.12.2019.
12:40
VOYO logo

Od početka travnja iduće godine jedna stvar bi mogla razveseliti sve. Naime, tada bi trebala na snagu stupiti Cro kartica kojom će poslodavci radnicima moći uplatiti maksimalno 2500 kuna za potrošnju u ugostiteljstvu i turizmu.

Iako je prvotno bilo najavljeno kako će se moći koristiti za posjet muzejima, parkovima prirode ili nacionalnim parkovima, odlučili su se na ovo. Tako će domaći radnici s obiteljima Cro karticu moći koristiti isključivo u komercijalnim turističkim objektima i u ugostiteljskim objektima za usluživanje hrane, piše Slobodna dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ciljevi uvođenja Cro kartice su poticanje domaće ugostiteljsko-turističke potrošnje, povećanje udjela domaćih turista u korištenju ugostiteljskih i turističkih usluga, povećanje popunjenosti smještajnih i drugih ugostiteljsko-turističkih kapaciteta, smanjenje izražene sezonalnosti hrvatskog turizma te povećanje primitaka radnika po osnovi radnog odnosa", kazao je ministar turizma Gari Capelii.

Kartica će trajati najmanje četiri godine

U Ministarstvu turizma očekuju kako će ugostitelji sami ponuditi popuste domaćim gostima korisnicima Cro kartice te tako povećati svoj promet u predsezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro kartica će biti debitna kartica s nazivom "Hrvatska turistička kartica", a vrijedit će minimalno četiri godine. 

S tom će karticom tako obitelj ili prijatelji radnika moći otići na ručak ili večeru u bilo koji restoran, kafić ili prenoćiti u hotelu ili kod iznajmljivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako potroši više, radnik će sam platiti razliku. Ako se cijeli iznos od 2500 kuna ne potroši, može se iskoristiti u bilo kojem vremenu u roku od četiri godine koliko vrijedi kartica. 

Prve okvirne procjene su da bi idućeg proljeća oko 5000 građana moglo iskoristiti ovu karticu za vikend-odmor u toplicama ili wellnessu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo