PRIČE IZ SUSJEDSTVA / Ovo sigurno niste znali o 'Kućanicama'

Image

Fanovi serije 'Kućanice' su upoznati sa svakim sitnim detaljem o susjedima iz Wisteria Lane. Ono što oni znaju, a mi koji svakog četvrtka u 21.50 sati pratimo seriju na RTL Televiziji ne znamo, možete pročitati u nastavku…

8.11.2011.
13:55
VOYO logo

Mislili ste da znate sve o svojoj omiljenoj seriji 'Kućanice'? Mi vam donosimo detalje koji vam zasigurno nisu bili poznati.

Autor serije i izvršni producent, MarcCherry, jednom je izjavio da je ideju za seriju dobio nakon žustrog razgovora s majkom. Naime, mama Cherry se izjadala da joj je period odgajanja Marca i njegovog brata bio najteži dio života u kojem se najčešće osjećala „očajnom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cherry je isprva htio napraviti tipičnu žensku humorističnu priču o kućanicama, no pilot verziju odbile su sve američke nacionalne televizije, sve dok Cherry nije preradio priču na sofisticiran i pomalo mračan način koji se itekako uklapao u udarni termin nacionalne TV kuće ABC.

Na audicije za glavne ženske uloge u isto su vrijeme došle glumice MarciaCross i NicolletteSheridan, no ni jedna nije dobila ulogu koju je htjela, ali su zato zahvalne što njihova mjesta nisu dobile tada mnogo poznatije glumice poput CalisteFlockhart, HeatherLocklear, Mary-LouiseParker, Courtney Cox, Sharon Lawrence, Jeri Ryan i Michelle Rodriguez. Autor serije, Marc Cherry, inzistirao je na tome da će uloge dobiti one glumice koje su došle na audiciju, odnosno, da nijedna neće biti privilegirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka jednosatna epizoda se snima osam dana – tri dana se snima u prirodi, a pet dana u Universal Studiju u Los Angelesu.

Teri Hatcher slomila je dva rebra tijekom snimanja scene „slučajnog“ pada na svadbenu tortu, ali je sutradan ipak nastavila sa snimanjem jer nije htjela ugroziti produkciju serije i time razočarati njezine fanove, dok je tijekom snimanja pete sezone MarciaCross dobila doktorsku zabranu bilo kakvog fizičkog napora, te je bila primorana ležati u krevetu – svejedno je u kući ugostila cijelu glumačku ekipu s kojom je snimila nekoliko scena, i to upravo u svojoj spavaćoj sobi i kupaonici koje su bile obojane baš kao da su Breeine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EvaLongoria obožava „tvitati“! Svakodnevno sa svog Twitter profila svojim obožavateljima šalje pozdrave, obavještava ih kako teku snimanja i ostavlja fotografije svojih kolega i prijatelja – u zadnje vrijeme inspiracija joj je kćer Victorije i Davida Backhama, koju obožava

Prema ljestvici Forbes magazina, Longoria je ove godine proglašena najbolje plaćenom televizijskom glumicom – osim što zarađuje 325 tisuća dolara po epizodi, njezin budžet pune i ugovori za razna sponzorstva poput L'Oreal, Bebe kozmetike i Magnum sladoledi, te prihodi od restorana, prodaje parfema i kuharica…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato što ima mnogo novaca, Longoria ga rado donira – kao veliki filantrop, Longoria je 2006.g. osnovala humanitarnu udrugu „Evini heroji“ koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju, svjetski je glasnogovornik udruge za borbu protiv raka, rado donira svoju odjeću i obuću za razne humanitarne aukcije, te sudjeluje u snimanjima dokumentaraca o djeci imigranata koji su prisiljeni raditi u američkoj poljoprivredi kako bi prehranili obitelj.

U travnju prošle godine glumica Nicollette Sheridan podigla je privatnu tužbu protiv Marca Cherryja jer je bez najave ukinuo njezin lik u seriji (Edie), zbog čega se osjećala omalovažavanom i patila zbog duševnih boli – kako stoji u optužnici, Sheridanica od autora serija zahtjeva isplatu od 20 milijuna dolara, a parnica je još u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Scavo (Parker, Preston i Porter) dogurali su do 4. mjesta na TOP 10 listi najvećih derišta u televizijskim serijama koju je organizirao TV Guide magazin.

Producenti serije jednom su prilikom na setu ugostili omiljenu talk-show voditeljicu Oprah Winfrey s obzirom da je velika obožavateljica „Kućanica“. Tamo se uzbuđena Oprah upoznala s cijelom ekipom koja radi iza kamera i obavila nekoliko ekskluzivnih intervjua s glavnim glumcima, autorima i producentima, te se na kraju i uživila u ulogu susjede u 15-minutnoj specijalnoj epizodi koja je bila prikazana u njezinom talk-showu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije negoli je završilo snimanje prve sezone, serija „Kućanice“ osvojila je svoju prvu nagradu, što se ne događa često u Hollywoodu –  2004. godine članovi žirija Udruženja glumaca predali su glumcima i autoru serije nagradu za najbolju glumu u dramskoj seriji, a dosad je pokupila tri Zlatna Globusa, četiri Emmyja i na desetke ostalih značajnih nagrada u SAD-u i ostatku svijeta.

Iako se „Kućanice“ emitiraju na svakom kontinentu, neke su države odlučile napraviti svoje inačice serije, pa su tako Amerikanci napravili reality show „The Real Housewives of…“, Latino-amerikanci su snimili španjolske humoristične serije s istom tematikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo