kao da je proljeće / Ovo je stablo danas u Zadru. Da, sredina je siječnja, a vani je 15 stupnjeva

Image

Uživajte u ovakvom vremenu za vikend jer već idući tjedan stiže Genovska ciklona koja donosi kišu, a nerijetko će poplaviti i rive

14.1.2023.
14:56
VOYO logo

Fotoreporter Pixsella u subotu je snimio stablo na zadarskom Forumu u punom cvatu.

Sredina je siječnja, no slike iz tog grada dolaze kao da je proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Danas je u Zadru temeperatura zraka 15 stupnjeva Celzijusovih, a unazad nekoliko dana u cijeloj zemlji vrijeme je više nalikovalo proljeću nego zimi.

No prognostičar RTL Danas Dorian Ribarić kaže da će vikend biti u znaku stabilnijeg vremena, uglavnom suho i ne odviše hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba to iskoristiti, jer idući će tjedan biti vrlo nestabilan i dinamičan. Stiže u ponedjeljak Genovska ciklona koja će danima utjecati na vremenske prilike u našim krajevima i donijeti obilne količine oborine.

Treba se pripremiti na moru na nevolje uzrokovane kišom i jakim i olujnim jugom te južnim vjetrom. U toj kombinaciji niskog tlaka, plime, južine nerijetko će plaviti rive, a zbog izraženih pljuskova gotovo sigurno će biti i bujičnih te urbanih poplava, osobito u zaobalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Ta će ciklona, usprkos južini, za sobom povući dovoljno hladnog zraka sa sjevera kontinenta pa će već u ponedjeljak u gorju te u središnjim predjelima kiša prelaziti u mokar snijeg, a stvoriti će se i snježni pokrivač. Najznačajnije u Gorskom kotaru, barem 30 cm, koliko i priliči dobu godine, no ta će se visina svakodnevno povećavati, osobito u još hladnijoj drugoj polovici tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo