Ovo je po Zagrebparkingu uređena zelena površina?!

Jedan građanin Pule ostao je zgrožen nakon što mu je u ponedjeljak 'pauk' pokupio vozilo s površine u Vukovarskoj ulici, na kojoj je bilo parkirano još 50-ak vozila.

30.5.2012.
14:34
VOYO logo

Iza grade u Vukovarskoj 237 u Zagrebu nalazi se prostor na kojem deseci vlasnika automobila svakodnevno parkiraju svoje limene ljubimce. Isto je u ponedjeljak učinio i T.Š. iz Pule.

No, po povratku na 'parkiralište' ustanovio je da mu je automobil u Strojarsku ulicu premjestio 'pauk', a kasnije je doznao i da je razlog premještanja opravdanje da je vozilo bilo parkirano na javnoj uređenoj zelenoj površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema Odluci o komunalnom redu (Službeni glasnik grada Zagreba, 4/08, 5/08, 8/09, 17/09, 16/10 – Odluka Ustavnog suda RH, 17/10, 5/11, 8/11), članak 2 – javne zelene površine su parkovi, drvoredi, dječja igrališta, travnjaci, staze, zemljišni pojas uz javnoprometne površine na kojima je zasađeno zelenilo, zeleni otoci, kazete, zelene površine uz objekte javne namjene, te odmorišta i staze koje su sastavni dijelovi zelenih površina i slične površine.

''Moj automobil je bio parkiran na parkiralištu zajedno s još pedesetak drugih vozila, a ne na javnoj zelenoj površini'', poručio nam je ogorčeni Puljanin, koji smatra da se ne radi o javno uređenoj zelenoj površini, te svoj primjer opravdava i činjenicom da je na istom mjestu bilo parkirano još 50-ak drugih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu bio s dvogodišnjim djetetom

Čitatelj nam se požalio i da je u gradu bio s dvogodišnjim djetetom, te su im u automobilu ostale sve bitne stvari, a kada se požalio djelatniku Zagrebparkinga, dobio je kratak odgovor da je već dvadeseti kojem je na istoj lokaciji 'pauk' pokupio automobil.

O cijelom slučaju tražili smo i očitovanje iz Zagrebparkinga, no do objave ovog članka nisu nam dostavili odgovore na pitanja o tome je li zaista riječ o javnoj zelenoj površini i na koji se način sporna lokacija uklapa u definiciju 'javne zelene površine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo