ZADNJA PRIJE EURA / Uvodimo euro a HNB kreće s kovanjem nove kune, ali ne bilo kakve jer će imati poseban motiv

Image
Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Autor idejnoga i likovnog rješenja kovanice od 25 kuna je akademski kipar Damir Mataušić, a nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30.000 komada

21.7.2022.
16:02
Dubravka Petric / Pixsell
VOYO logo

Hrvatska narodna banka izvijestila je danas da u povodu otvaranja za promet Pelješkog mosta i cestovnog povezivanja teritorija Republike Hrvatske, važnoga političkoga, gospodarskog i društvenog događaja za Republiku Hrvatsku, 26. srpnja ove godine pušta u optjecaj novi prigodni optjecajni kovani novac od 25 kuna.

Autor idejnoga i likovnog rješenja kovanice od 25 kuna je akademski kipar Damir Mataušić, a nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30.000 komada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabava od 26. srpnja

"Zainteresirani građani novu kovanicu od 25 kuna mogu nabaviti od 26. srpnja 2022., a o narudžbi i kupnji više možete saznati na poveznici Kupnja i narudžbe", naveli su iz Hrvatske narodne banke u svom priopćenju.

Inače, prigodni optjecajni kovani novac od 25 kuna ima oblik pravilnog dvanaesterokuta, kojemu opisana kružnica ima promjer od 32 milimetra s mogućim odstupanjima kako je navedeno za jezgru i za prsten. Prigodni optjecajni kovani novac od 25 kuna ima masu od 12,75 grama s mogućim odstupanjem od ±3,5%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HNB

Prigodna kovanica od 25 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo