OVO JE NOVA DOGRADONAČELNICA ZAGREBA: / Stočanka s kojom nema pregovora, a nešto je veže i s Hasanbegovićem

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
8.6.2017.
19:21
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

I dok je Pavičić Vukičević već obnašala tu dužnost i građanima je otprije poznata, 56-godišnja Jurković-Majić široj je javnosti manje poznata, a nekima i nepoznata.

Image
DRAMATIČNA IZBORNA NOĆ: /

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba, Opara za tisuću glasova pobijedio Keruma u Splitu

Image
DRAMATIČNA IZBORNA NOĆ: /

Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba, Opara za tisuću glasova pobijedio Keruma u Splitu

Bivša HDZ-ovka bliska bivšim HDZ-ovcima

Ona je na Bandićevu izbornu listu došla iz HDZ-a, a dotad je bila čelnica Povjerenstva za obrazovanje i znanost zagrebačkog Gradskog odbora te stranke. Kada se saznalo da se kandidirala na listi Milana Bandića, zadesila ju je ista sudbina kao i Zlatka Hasanbegovića koji se na izborima pridružio Bruni Esih. I Jurković-Majić je, kao i Hasanbegoviću, time automatski prestalo članstvo u HDZ-u, piše Večrnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su HDZ-ovci za Večernji list o njoj kazali kako očito nije bila zadovoljna svojom pozicijom u stranci te da je bila izostavljena prilikom sastavljanja liste za lokalne izbore, pa je otišla tamo gdje joj se pružila mnogo veća, u stvari najveća prilika.

Bandić ju je pak predstavio kao "ženu realiziranu u svome poslu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njezin posao je marketing i u tom području slovi za stručnjakinju. Već godinama predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), koju su prije 15 godina osnovali Đuro Njavro i Ljerka Mintas Hodak, tadašnji pripadnici HDZ-ove desnije struje.

Bije ju glas stroge profesorice s kojom nema pregovora

Jurković-Majić je prodekanica na spomenutoj visokoj školi, a autorica je dviju knjiga: "Poslovne komunikacije" i "Pisane poslovne komunikacije u turizmu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je i profesorica etike i poslovnog dopisivanja u Prvoj ekonomskoj školi u Medulićevoj ulici gdje ju bije glas stroge nastavnice s kojom nema pregovora oko ocjena.

Bez obzira na to, učenici je redovito zovu na svoje norijade, a uredno s njome okidaju i selfieje koje ona pak rado objavljuje na svome Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurković-Majić rođena je u Stocu u Bosni i Hercegovini gdje je završila Opću gimnaziju. Poslijediplomski studij iz poslovne ekonomije završila je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktorirala je na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine s temom "Politika međunarodne trgovine i konfliktnost nacionalnih interesa".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo