ULOV ŽIVOTA / Ovo je navodno uspjelo samo Todoriću, nekom Talijanu, sad i Eugenu: Ustrijelio kapitalca s rogovima od 20 članaka

Image
Foto: Podravski list

Ocjenjivanje ulova još se čeka, no već sad znaju da će to biti jedan od rekordera. Jelen od 230 kilograma sigurno je Eugenov ulov života kojem se već sad dive mnogi lovci

13.10.2023.
13:18
Podravski list
VOYO logo

Koprivnički lovac, Eugen Imbriovčan (42) uspio je doživjeti ono što neki lovci čekaju svoj cijeli život, poseban ulov. Eugen ga je doživio praktički na početku svojeg lovačkog staža.

On je pretprošlog tjedna na lovištu LU Lisica Hlebine upucao trofejnog jelena, čiji rogovi predstavljaju rijedak trofej, piše Podravski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odstrijelio je jelena teškog oko 230 kilograma s rogovima dvadesetercima, što znači da sa svake strane jelen ima deset članaka rogova,a to je izuzetno rijetko. Iako se službeno ocjenjivanje tek očekuje, vrlo je izgledno da će imati rekordan broj CIC bodova (radi se o bodovima ili točkama na samim rogovima koji određuju koliko su zapravo vrijedni), daleko iznad granica za zlatni trofej.

Image
ugrozio ljude? /

Sjećate se medvjeda koji je šetao po apartmanima na Kvarneru? Lovci su ga ubili, kažu da su bili prisiljeni

Image
ugrozio ljude? /

Sjećate se medvjeda koji je šetao po apartmanima na Kvarneru? Lovci su ga ubili, kažu da su bili prisiljeni

"Stariji lovci mi kažu da su na ovoj razini u Hrvatskoj, koliko je poznato, odstrijeljeni samo još dva jelena, i to jedan u vlasništvu Ivice Todorića, a drugog je odstrijelio jedan Talijan. Ovi rogovi su u toj klasi, a nakon ocjenjivanja će se točno vidjeti gdje se nalaze naspram najvećih ikada", kaže Eugen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam lov dogodio se nedaleko Hlebina, a radilo se o noćnom lovu te nakon nekoliko dan čekanja.

Image

"Vidio sam ga prije tri ili četiri dana ali bio je predaleko, svaki dan sam išao i pomalo mu se približavao. Kada sam bio na nekih 120 metara, ispalio sam hitac i pogodio ga pod plećku, točno tamo gdje je i trebalo", objasnio je Eugen svoj proces lova, koji je tražio mnogo strpljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, odmah nakon odstrela o svemu je bio obaviješten lovnik društva, koji je izašao na teren i evidentirao odstrel, jer lovačka društva imaju točno određen broj pojedine divljači koju smiju odstrijeliti te se svaki uspješni lov odmah mora prijaviti lovniku udruge koji brine da sve bude prema propisima. Na mjesto lova uskoro su stigli i Eugenovi kolege lovci i prijatelji kako bi svjedočili događaju kakav se gotovo nikad ne događa, ali i kako bi pomogli Eugenu s baratanjem oko samog jelena.

"Mnogi lovci ovakav ulov čekaju cijeli život i ne dočekaju ga. Moji kolege me zadirkuju da sad više nemam što raditi u lovu jer sam svoje ispunio, teško da ću uspjeti odstrijeliti nešto značajnije od ovoga, a lovom se bavim tek četiri godine", nastavlja Eugen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon fotografiranja s plijenom, odgovorni lovci odmah su se dali na posao jer prava lovačka društva s divljači koju odstrijele postupaju vrlo odgovorno. Meso je pripalo udruzi te će biti iskorišteni za pripremu lovačkih delicija, a rogovi su po pravu i zasluzi pripali lovcu.

POGLEDAJTE VIDEO: Građani strahuju od vukova, čagljeva i lisica. Istarski lovci kreću u odstrel da se situacija ne otme kontroli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo