'OVO JE KRAJ ERE MILIJANA BRKIĆA': / Stručnjak objasnio što se sada sprema nekad ključnom čovjeku HDZ-a

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Unutarstranački izbori u HDZ-u otkrili su mnoge činjenice o sadašnjosti i budućnosti stranke, a proanalizirao ih je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan za RTL-ov portal Vijesti.hr

16.3.2020.
10:03
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Iako su zbog situacije s koronavirusom pali u drugi plan, unutarstranački izbori u HDZ-u podigli su ovih dana dosta bure u javnosti, a završili su uvjerljivom pobjedom premijera Andreja Plenkovića.

Članovi vladajuće stranke dali su Plenkoviću prednost ispred njegova protukandidata Mire Kovača, a s Plenkovićem je pobjedu odnio i Tomo Medved za mjesto zamjenika predsjednika stranke, dok su potpredsjednička mjesta popunili Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarstranački izbori u HDZ-u otkrili su mnoge činjenice o sadašnjosti i budućnosti stranke, a proanalizirao ih je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan za RTL-ov portal Vijesti.hr.

Image
EVO ŠTO SU PORUČILI KOVAČ, STIER I BRKIĆ NAKON UVJERLJIVOG PORAZA: /

'Nećemo mijenjati svoje mišljenje o smjeru HDZ-a'

Image
EVO ŠTO SU PORUČILI KOVAČ, STIER I BRKIĆ NAKON UVJERLJIVOG PORAZA: /

'Nećemo mijenjati svoje mišljenje o smjeru HDZ-a'

Tri jake figure

"Birači HDZ-a su u impresivnim brojkama dali podršku Plenkoviću i njegovu timu u cijelosti i time potvrdili ispravnost smjera u kojem on vodi HDZ od 2016. Time je u potpunosti ovladao strankom i iznjedrio tri jake figure koje će sada upravljati regionalno (Bačić - Dalmacija, Butković - Lika, Primorje i Istra i Anušić - Slavonija) uz zamjenika Medveda i Bušić u Zagrebu", kazao je za Vijesti.hr Macan koji smatra da ovaj izbor "mijenja drastično i situaciju na hrvatskoj političkoj sceni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ čvrsto stoji na desnom centru, s jasnom porukom kontra korupcije. Sada ima koalicijski potencijal s Domovinskim pokretom Miroslava Škore i već po sadašnjim rejtinzima imaju dovoljno glasova za sastav nove desne vlade. Tu bi moglo biti i određenih transfera poraženih prema Škori s obzirom na to da će teško dobiti neke pozicije na listama za parlament, s iznimkom Stiera", smatra Macan te dodaje kako će to "dosta ovisiti i o njihovu ponašanju nakon poraza jer je Plenković pozvao na jedinstvo", rekao je Macan.

Brkić out

Posebnu pozornost stručnjak je dao Milijanu Brkiću čiji su dani, kako smatra Macan, odbrojeni u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poraz je i kraj ere Miljana Brkića u HDZ-u i sad će biti jako zanimljivo pratiti razvoj događaja u zagrebačkom HDZ-u", rekao je Macan te dodao da je odaziv birača na izborima u HDZ-u bio impresivan s obzirom na okolnosti da je u Hrvatskoj u jeku epidemija koronavirusa te dodaje da su izbori bili odlično organizirani, a nije bilo niti jednog prigovora na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo