Ovo je definitivno godina u kojoj smo izašli iz krize

Nakon rasta BDP-a od 0,8 posto u drugom tromjesečju, premijerka Jadranka Kosor u trećem najavljuje još veći rast i poručuje kako je ovo 'definitivno godina u kojoj smo izašli iz krize'.

4.9.2011.
16:09
VOYO logo

"Definitivno možemo reći da je ovo godina u kojoj smo izašli iz krize", poručila je danas u Osijeku premijerka Jadranka Kosor.

Rast BDP-a u drugom tromjesečju iznosio je, navela je, 0,8 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trećem tromjesečju bit će sasvim sigurno veći. Krivo tumače neki, pa i na političkoj sceni, da trebaju proći tri uzastopna tromjesečja s pozitivnim rastom kako bismo mogli reći da smo izašli iz krize. Ne, to se odnosi na ulazak u krizu, dakle dva tromjesečja za redom pada BDP-a znači da je neka država ušla u krizu", pojasnila je Kosor.

'Borili smo se s krizom i uspjeli'

Kao predsjednica Vlade, kazala je, ne želi da se ponove protekle dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borili smo se s recesijom, gospodarskom krizom, ali bile su to i godine u kojima smo uspjeli stabilizirati financije. Najvažnije je da nikada ni u jednom trenutku nisu kasnile mirovine, plaće učiteljima, liječnicima, svima onima kojima je država poslodavac. Redovito su išle isplate svih socijalnih davanja", navela je.

Na otvorenju radova na izgradnji južnog traka južne osječke obilaznice premijerka je istaknula kako je do sada realizirano oko tri milijarde eura velikih projekata koje su predstavili javnosti. Podsjetila je da je predstavljeno ukupno 30 projekata vrijednih 40 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108250479006 arti-201108310338006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike