OVO JE BUDUĆA HRVATSKA VLADA? / Evo koja bi se ministarstva trebala spojiti i koji ministri vjerojatno ostaju na svojim funkcijama

Image

Možda će se ići i u spajanje Ministarstva graditeljstva i državne imovine, Mario Banožić ostao bi ministar, no o svemu se još razmišlja

13.7.2020.
11:05
VOYO logo

Već se danima spekulira o tome kako bi mogla izgledati buduća Plenkovićeva Vlada, a novinari N1 danas su o tome objavili više detalja.

Oni doznaju da će se spojiti Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo energetike i zaštite okoliša, na čijem čelu će biti Tomislav Ćorić, dosadašnji ministar energetike i očito čovjek od velikog povjerenja Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji ministar gospodarstva, Darko Horvat, najvjerojatnije gubi funkciju ministra.

Ministarstvo turizma sigurno će se pripojiti, moguće Ministarstvu kulture, na čijem čelu bi onda bila Nina Obuljen Koržinek. Gari Cappelli tako bi trebao ostati bez sljedećeg ministarskog mandata u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vili Beroš ostaje ministar, ali preuzet će još nešto

Možda će se ići i u spajanje Ministarstva graditeljstva i državne imovine, Mario Banožić ostao bi ministar, no o svemu se još razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razdvojit će se na dva dijela, a moguće i tri.

Vili Beroš, koji ostaje ministar zdravstva, preuzet će segment socijalnih politika, a obitelji i demografijom bavit će se Josip Aladrović, koji ostaje na čelu Ministarstva rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći prijepori su oko ministarstva obrane i branitelja. Tomo Medved ostao bi ministar, no već su se javile udruge koje ne smatraju to dobrim rješenjem, a u Vladi bi ostanak ova dva zasebna ministarstva prezentirali kroz proračun i isplativost, modernizaciju i slično.

Image
NOVA VLADA VEĆ OVAJ TJEDAN? /

Evo tko bi sve mogao postati žrtvom Plenkovićeva 'rezanja'

Image
NOVA VLADA VEĆ OVAJ TJEDAN? /

Evo tko bi sve mogao postati žrtvom Plenkovićeva 'rezanja'

Ne zna se što s Ministarstvom uprave

Velike su dvojbe i s Ministarstvom uprave i Ministarstvom pravosuđa. Ivan Malenica ostaje ministar, ali još nije usuglašeno hoće li do spajanja doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Marić, Davor Božinović, Oleg Butković ostaju svaki na svojoj funkciji. Marija Vučković ostaje ministrica poljoprivrede, Marka Pavića u Vladi neki ne žele kao budućeg ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Razmišlja se stoga o Nikolini Brnjac ili Nataši Tramišak.

Prema trenutačnoj računici, Gordan Grlić Radman ostaje ministar vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, upitno je tko će postati novi ministar ili ministrica obrazovanja. Kako doznaje N1, razmišlja se i o akademskim zajednicama, a u budućnosti bi se tom ministarstvu mogao pripojiti i segment mladih iz Ministarstva demografije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo