mještani razočarani / Ove godine u Osijeku nema zaprašivanja komaraca avionom - zbog straha od njegova pada?!

Najezda komaraca u Slavoniji i dalje se tretira samo s tla. Za zaprašivanje iz zraka potrebne su dozvole, ali njih nema, tvrde neki, zbog političkih igara. Kako su se opet na suprotnim stranama našli grad Osijek i županija, zaprašivanja neće biti sve dok se ne umiješa država. A građane i dalje bodu

26.6.2015.
19:17
VOYO logo

Nakon 20 godina, Osječani ovoga ljeta neće gledati zaprašivanje komaraca iz zraka. 

Početkom ljeta u Slavoniji je uobičajeno počela i najezda komaraca. Reagirati se mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zračni tretman je, činjenično, najučinkovitiji jer zahvaća širi koridor između 3 i 5 kilometara", smatra Romano Kristić, pročelnik Odjela za zdravstvo Grada Osijeka.  

Upravo za zračni tretman iz grada Osijeka zatražili su suglasnost Zavoda za javno zdravstvo. No dozvolu nisu dobili, i to ne zbog biološki nedozvoljenih sredstava - već zbog bojazni od pada aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se samo o ekološkom problemu, jer ekološki je jednako ako se tretira i sa zemlje i sa zraka, nego se radi i o opasnosti za građane jer avioni koji tretiraju komarce lete nisko, da se slučajno ne bi dogodio kvar aviona i vrlo je moguća i izvjesna situacija kao u Srbiji prije godinu dana da je avion pao", objasnio je Zlatko Pandić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

"Nije na njemu da on daje tehničku suglasnost hoće li avion iz tehničkih razloga moći letjeti ili ne, nego da zajedno procjenimo kako se zaštititi od te napasti koje imamo u Osijeku", izjavio je Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su u ovakvom obrazloženju prepoznali političku svađu. Zavod za javno zdravstvo pod ingerencijom je županije, a ne grada, što znači HDSSB protiv gradske koalicije.

"Ja se ne bih čudio da se ovih dana dogodi da nas obiđu predstavnici ministarstva koji će nam po hitnom postupku uskratiti suglasnost ili dozvolu za rad jer smo županijska ustanova na čijem je čelu župan iz HDSSB-a", dodao je Pandžić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječanima je dosta političkih svađa, ali i komaraca, no čini se kako ni politika ni komarci neće stati, sve dok se građanima sva krv ne popije.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo