REKORDNE BROJKE / Ovaj naš otok ponovno obara rekorde; Sami turisti govore što ih tamo privlači: 'Plaže su odlične'

Svaki treći turist u Primorsko-goranskoj županiji odmara se upravo na ovom otoku, a unatoč lipanjskom minusu od četiri posto, srpanj je dostigao lanjske rekordne brojke

17.7.2023.
9:29
VOYO logo

Na otoku Krku je trenutačno 42 tisuće turista, a čitav otok ima 60 tisuća kreveta pa mjesta još ima. Špica sezone tek počinje, vrhunac će biti početkom kolovoza i tada na otok neće stati ni igla, kaže se u prilogu RTL-a Danas.

"Moja obitelj željela je posjetiti Hrvatsku i nakon višegodišnjeg nagovaranja, rekao sam može i stigli smo. Rezervirali smo sedam dana za četiri osobe, a košta nas oko 1200 eura. Mislim da je to jeftino, da je to dobra cijena", kazao je za RTL Harald Vorderegger iz Austrije koji ljetuje na Krku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže se kampovi i privatni smještaj

On i obitelj stigli su preko agencije koja je partner hotela pa je cijena dvostruko niža nego da su stigli sada. Interes je velik, 95 posto soba u hotelu je popunjeno, a najave za ostatak ljeta su odlične.

"Tu ćemo ostati pet tjedana, baš nam je super zbog djece. Blizu su nam more i plaža", kaže Daša Bavdek iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti na Krku posebno traže kampove i privatni smještaj.

"Kamp je najbolji zato što smo obitelj s dvoje djece. Blizu je more, blizu je plaža, kućica je dovoljno velika i komfor je tu", kaže Daniel Stipanović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SILOVIT RAST /

Nekada perjanica hrvatske industrije danas doživljava turističku renesansu: Pogledajte što možete iznajmiti za 70 eura

Image
SILOVIT RAST /

Nekada perjanica hrvatske industrije danas doživljava turističku renesansu: Pogledajte što možete iznajmiti za 70 eura

Ove godine 150 kreveta više nego lani

Na otoku je 150 kreveta više nego lani te 200 novih pomoćnih ležajeva.

"Goste uvijek dočekujemo rashlađenim pićima, znači za odlazak dobiju naše domaće maslinovo ulje, domaće vino, tako da se uvijek rado vraćaju. To je ključ uspjeha", kazala je za RTL privatna iznajmljivačica iz grada Krka, Josipa Jurešić Ban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Krku je najviše turista na otoku, a slijede Baška, Omišalj i Njivice.

"Sviđa mi se, volim što Hrvatska ima puno pješčanih plaža, ali volim i stijene, kamen. Baš je jedinstveno", kaže Maxima Sinski iz Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Taman je omjer mladih i starih'

"Imam nekoliko prijatelja u Švedskoj koji su iz Hrvatske, puno se družimo, puno pričamo o Hrvatskoj pa smo ovdje ljetovali već pet puta", dodaje Henrik Sacrisson iz Švedske.

"Došlo nas je petero, na 17 dana. Krk nam je super, taman je omjer mladih i starih tako da je dovoljno zabavno, a nije previše divlje. Plaže su odlične", poručuje Bojan Bundalo iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto misli 980 tisuća turista koji su na Krku bili lani i premašili brojku od pet milijuna noćenja. Isti rezultat očekuju i ove godine, a sve iznad toga im i ne treba jer će, kažu otočani, gužva biti nepodnošljiva, a Krk izgubiti svoje čari.

POGLEDAJTE VIDEO: Na Krku kuglica sladoleda 3,50 eura

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo