demografska obnova / Ovaj hrvatski grad darovat će građevinsko zemljište zainteresiranima, ali uz dva uvjeta

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nadaju se povećanju broja stanovnika

15.11.2022.
9:26
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

U Gradu Vrbovskom pripremaju projekt darivanja gradskog građevinskog zemljišta.

"Cilj je onima koji zadovolje kriterije koje ćemo propisati besplatno dodijeliti građevinsko zemljište kojeg smo mi vlasnici. Grad će biti vlasnik tog zemljišta koje će biti dodijeljeno pojedincu ili obitelji sve do trenutka dok kuća na tom zemljištu ne bude izgrađena, a nakon toga će vlasništvo biti prebačeno na one koji su kuću izgradili. Iz ove odredbe jasno je da želimo prije svega doseljavanje, odnosno darivanjem građevinskog zemljišta privući ovamo ljude i obitelji koji će ovdje živjeti i raditi, a objekte koje sagrade na tom zemljištu mogu koristiti i u turističke svrhe, dakle iznajmljivati ih", pojasnio je gradonačelnik Dražen Mufić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidirati će se moći i ljudi koji ne žive na području grada Vrbovskog. Na tom darovanom građevinskom zemljišu bit će, sukladno odredbama darovnice, nužno izgraditi kuću i to u roku od dvije do tri godine. To svakako znači da oni koji se jave trebati biti kreditno sposobni i spremni ući u tu investiciju u čijoj im realizaciji Grad Vrbovsko pomaže na taj način da im besplatno daruje zemljište. Ova mjera će krenuti u primjenu naredne godine.

"Za sada nam je plan da godišnje darujemo četiri takva građevinska zemljišta, a ovaj bi projekt trebao trajati nekoliko narednih godina i po njegovom završetku trebali bismo na području grada Vrbovskog imati nekoliko novih kuća, oplemenjen prostor i, nadam se, povećanje broja stanovnika", najavio je Mufić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo