Oni su naši heroji / Ova dramatična fotka će vam oduzeti dah: 'Ono kad si na krovu za vrijeme novog potresa'

Image
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook

Još jedan snažan potres je uznemirio Zagrepčane. Možete li zamisliti kako biste se osjećali da ste tada bili na vrhu kroova?!

23.4.2020.
10:54
Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook
VOYO logo

Razoran potres pogodio je Zagreb prije mjesec dana, točnije 22. ožujka. Njegova jačina je bila 5,5 po Richteru što je bilo dovoljno da brojni Zagrepčani, osobito oni koji žive u Centru i podsljemenskoj zoni, ostanu bez svojih domova.

Odmah nakon što je taj potres pogodio Zagreb i okolicu, u spašavanje građana i sanaciju posljedica, uključila se i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te sva raspoloživa dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba. U samom središtu grada veliki broj objekata je oštećen, a ulice su bile zakrčene materijalom koji je pao sa zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mjesec dana nakon udara 22. ožujka, ističu u Seizmološkoj službi, registrirano je čak oko 1000 potresa.

Dosta jak potres i danas je prodrmao Zagreb. Prema prvim procjenama Europske mediteranske seizmološke službe (EMSC), jačina mu je bila 3,5 po Richteru i dubina tek dva kilometra, zbog čega se osjetio toliko snažno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su se brojni Zagrepčani s razlogom uznemirili, taj potres je "drmao" vatrogasce koji su u tom trenutku bili na krovu pomažući oko sanacije štete koju je uzrokovao potres prije mjesec dana.

"Ono kad si na krovu za vrijeme novog potresa", napisala je Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj službenoj Facebook stranici uz fotografiju svojih hrabrih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo