PERUŠKO ŽESTOKO NAPAO FRANCK: / 'Zbog veza s Todorićem pretvorili su se u Agrokorovog financijera. Ponašaju se kao banka...'

Image

Izvanredni povjerenik u Agrokoru održao je press konferenciju vezanu uz nagodbu

20.5.2018.
16:33
VOYO logo

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber u prostorijama Agrokora dai su izjavu za medije vezanu uz proces nagdobe.

Peruško je pritom žestoko napao Franck iz kojeg su ranije izrazili nezadovoljstvo time što Peruško nagodbu namjerava donijeti uz suglasnost privremenog Vjerovničkog vijeća. Te su njegove najave nazvali "skandaloznim i nezakonitim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽESTOK UDAR FRANCKA NA PERUŠKA: /

'Tražit ćemo da sud spriječi skandalozno i nezakonito postupanje uprave Agrokora'

Image
ŽESTOK UDAR FRANCKA NA PERUŠKA: /

'Tražit ćemo da sud spriječi skandalozno i nezakonito postupanje uprave Agrokora'

'Ponašaju se kao Agrokorova banka'

Povjerenik Peruško je sada uzvratio. "Franck se ponašao kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave. Pretvorili su se u jednog od najvećih domaćih financijera Agrokora", rekao je Peruško o Francku. Kazao je i kako se Franck neutemeljeno proziva upravu Agrokora, javlja N1.

Franck je nedavno priopćio kako su prisiljeni od suda tražiti poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti "skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave". No, Peruško to odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napao Franck zbog veza s Todorićem

"Od 5700 vjerovnika Agrokora, Franck je dana izašao s jednim od nizu skandaloznih priopćenja. Moramo još jednom pojasniti poziciju Francka u odnosu na Agrokor. On kreira okruženje u kojem svi vjerovnici postaju taoci jednog vjerovnika i to tvrtke Franck koja se našla u problemima jer su se ponašali kao Agrokorova banka, a ne proizvođač kave. Zbog veza s Todorićem pretvorili su se u Agrokorovog financijera. Svoje probleme pokušavaju baciti na izvanrednu upravu", rekao je Todorić

Njegova zamjenica Irena Weber kazala je kako je granični dug Francka oko 37 milijuna eura, od čega 9,3 milijuna eura otpada na prodaju robe. "Preostali iznos se odnosi na financijske mjenice. Od prijavljenih 9,3 milijuna eura Francku je do sada plaćeno 6,8 milijuna eura, što je bitno iznad prosjeka ostalih dobavljača. Međutim, nažalost, pravi problem Francka nisu potraživanja, nego nevjerojatnih 59 milijuna eura drugog duga. Svoju energiju usmjeravaju na rušenje Agrokora radi partikularnih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponašanje im sliči na dječji vrtić'

Dok nas Franck tuče priopćenjima i podnescima mi s Franckom i dalje razgovaramo i nećemo prestati razgovarati, ali nećemo dozvoliti da njihove financijske mjenice ugroze postizanje nagodbe svih vjerovnika", rekla je Weber.

Peruško i u poziciji Vjerovničkog vijeća krivca vidi u Francku. Tvrdi da je izvanredna uprava željela formirati stalno Vjerovničko vijeće, ali zbog međusobnih taktičkih igara među vjerovnicima to nije bilo moguće. Kazao je i kako je Franck osporio skupine koji su predlagali, a kako je prijedlog dan Sudu još u siječnju, ali se Franck na njega žalio. "Njihovo ponašanje više sliči na dječji vrtić", rekao je,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo