DOM KLASJE / Otpuštena odgojiteljica koja je u osječkom domu vikala na djecu i vrijeđala ih

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Odgojiteljicu istražuje i Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Otkaz je dobila 20. srpnja i, izgleda, jedina će snositi posljedice

28.7.2023.
11:11
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Odgojiteljica (59) koja je vikala na uplakanu djecu predškolske dobi u osječkom Domu Klasje i obraćala im se vulgarnim izrazima, na snimci koju je objavio Telegram, dobila je otkaz.

Informacija je potvrđena iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgojiteljicu istražuje i Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Otkaz je dobila 20. srpnja i, izgleda, jedina će snositi posljedice.

Telegram je poslao upit Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike hoće li ministar Marin Piletić zatražiti odgovornost svojih predstavnika u Upravnom vijeću osječkog Doma. Šefica Upravnog vijeća Marija Vrkić javno je kazala kako je u tom Domu sve u redu i da ravnatelj odlično radio svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se saznalo kako se odgojiteljica sa snimke odnosi prema djeci, ravnatelj Škugor joj je dao samo pisanu opomenu, pa je Telegram pitao Ministarstvo misli li Piletić da postoji odgovornost ravnatelja za stanje u Domu. Pitali su i hoće li tražiti njegovu ostavku.

"Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike upoznato s događanjima u Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje kao i s rezultatima provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora te izrečenim mjerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'IZOLIRAN SLUČAJ' /

Inspekcija u osječkom domu nakon snimke na kojoj djeca plaču, a odgajateljica ih vrijeđa: Potvrdili smo navode

Image
'IZOLIRAN SLUČAJ' /

Inspekcija u osječkom domu nakon snimke na kojoj djeca plaču, a odgajateljica ih vrijeđa: Potvrdili smo navode

Događaji u Centru potpuno su neprihvatljivi te je po provedenom nadzoru sva dokumentacija dostavljena i Upravnom vijeću na znanje i postupanje iz njihove nadležnosti. Iz očitovanja ravnatelja Centra u odnosu na izrečene mjere i to vezano uz mjeru preispitivanja odluke o izrečenom pismenom upozorenju, po utvrđivanju novih činjeničnih okolnosti, raskinut je Ugovor o radu s radnicom s danom 20. srpnja 2023.

Ističemo kako je preispitivanje odgovornosti ravnatelja u nadležnosti Upravnog vijeća, a s obzirom na rezultate provedenog inspekcijskog nadzora očekuje se postupanje Upravnog vijeća. Ministarstvo je u Centar uputilo i stručnu podršku kako bi se osigurao kontinuitet skrbi i brige o djeci", odgovorili su iz Ministarstva Telegramu nakon požurnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Djeca bez alimentacije, tvrtke koje gube stotina tisuća eura: Ovo su posljedice života bez sudova

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo