VEZE S MOSTOM / Otpuštanja u Metkoviću: dva dana prije Nove zbog pritiska javnosti otpušteno pet vatrogasaca bliskih Mostu

Image

Pet vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Metković koji su bliski Mostu nije produžen ugovor za daljnju suradnju

2.1.2017.
9:37
VOYO logo

U petak 30. prosinca Javna vatrogasna postrojba Metković odlučila je ne obnoviti suradnju s pet vatrogasaca koji su bili angažirani na neodređeno vrijeme bez natječaja i koje je pratio glas da su bliski Mostu s obzirom da je jedan vatrogasac obiteljski povezan s Božom Petrovom, piše Jutarnji list.

Do raskida suradnje došlo je devet dana nakon što je zapovjednik postrojbe Nikica Zovko za Jutarnji list rekao kako zapošljavanja vatrogasaca nisu sporna jer nije bilo dovoljno 17 stalno zaposlenih. Zovko je rekao kako do produljenja ugovora nije došlo jer Grad Metković u proračunu nije predvidio novac za plaće petero vatrogasaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plaće za tih pet vatrogasaca mjesečno su iznosile 50 tisuća kuna, za svakog od njih 3000 kuna daje država, a 3000 kuna daje Grad Metković. Upravnom vijeću smo odlučili da im se neće produljiti ugovori, a natječaje za stalni posao za pet vatrogasaca raspisat ćemo u veljači te će se moći javiti na taj natječaj. 

Dosad smo im produljivali ugovore, i treba reći da nisu bili angažirani s obzirom na političku pripadnost", rekao je Jutarnjem zapovjednik Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Metkoviću je na taj način počela kampanja za lokalne izbore, a zbog zapošljavanja Mostovaca u JVP Metković negoduju i HDZ-ovci, HSS-ovci, dok se zapošljavanjima navodno bavi i policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo