OTKRIVENO TKO JE VEĆ KRENUO U RAT PLAKATIMA: / '#Premijer' kao prva jumbo-poruka

Image
Foto: prtsc Twitter

Konačno je poznato tko je autor plakata s porukom #Premijer što su ovih dana osvanuli dijem Hrvatske.

8.8.2016.
7:38
prtsc Twitter
VOYO logo

Iako kampanja još nije službeno otvorena predizborna obećanja pljušte na sve strane, a i danas su Državnom izbornom povjerenstvu predavane kandidacijske liste. Iako je službeno radio, DIP nije odgovorio na upit RTL-a o plakatima bez stranačke oznake.

Hoće li biti kazne?

"Već se može zaključiti da autor plakata neće platiti kaznu jer je uspješno zaobišao zakon tako što osim poruke "premijer" nije istaknuo ime kandidata ni stranke", ocjenjuju na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

A da je upravo on autor plakata, Milan Bandić otkrio je na Sinjskoj alci. "Ubrzo ćete vidjeti što se krije iza 'hešteg' premijer", najavio je zagrebački gradonačelnik, koji prema posljednjoj RTL-ovoj anketi drži treću poziciju na listi građanima najpoželjnijih kandidata za premijera. Na prvom je mjestu Zoran Milanović s 32,2 posto, a slijedi Andrej Plenković s 22,2 posto glasova potencijalnih birača. Bandić je s 10,8 posto naklonjene javnosti prestigao Božu Petrova kojeg za premijera želi 9,7 posto građana.

Image
VELIKA ANKETA OTKRIVA: /

Evo koga bi građani željeli na mjestu novog hrvatskog premijera

Novi elan

Plenković je danas komentirao Milanovićevu prednost: "Kolega Milanović vodi SDP 10 godina, ja HDZ 15 dana, pa nije neuobičajeno da ima malu prednost. Ali vidite da smo mi u svim anketama u uzlaznim trendovima, da smo zaustavili onaj pad koji se dogodio nakon neuspjelog preslagivanja većine u Hrvatskom saboru. Mislim da je HDZ dobio novi elan i novu energiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL/Danas.hr
Image
Foto: PIXSELL/Danas.hr

Bandić je pak građanima obećao standard glavnog grada. "Ako narod izabere dva pripravnika, ja ću im čestitati, a ako izaberu čovjeka koji ima pet mandata i koji vodi pola Hrvatske, onda će živjeti kao u Zagrebu. Na ljudima je izbor, oni prije svega glasaju za sebe kad je Bandić u pitanju. Meni mandati ne trebaju, imam ih previše, ali želim sa svojih šest banki pomoći ovoj zemlji", poručio je iz Sinja zagrebački gradonačelnik.

Petrov izaziva na sučeljavanje

Ni Božo Petrov ne odustaje, bez obzira što mu po anketi pada popularnost. "S druge strane treba vidjeti i koliko je tko popularan... A Milanović nije, a Plenkovića ne znaju. Zato je najkvalitetnije da svi budu na jednom sučeljavanju", kaže Petrov koji želi TV-debatu s čelnicima HDZ-a i Narodne koalicije. Već je izrazio dvoje nezadovoljstvo činjenicom da nije pozvan na prvo sučeljavanje čime se, po njegovom mišljenju šalje loša poruka biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ostaje za vidjeti je li Bandić ovoga puta Zagreb plakatu koji je vlasnik oglasnog prostora platio postavljanje plakata na panoima uz cestu. Naime, lani je kao gradonačelnik izmjenio pravila oglašavanja te tim omogućio i svojoj stranci da u Zagreb plakatu, koji je podružnica Zagrebačkog Holdinga, dobije besplatnu objavu plakata. Zbog tog poteza kaznilo ga je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo