Ne prestaju reakcije na mučni slučaj / Otkriveno koliko je Buntiću policija izmjerila promila alkohola u krvi: 'Što možemo očekivati od njega? Možemo očekivati ubojstvo'

U javnosti su objavljene audio snimke njegova nasilja na kojima se čuje kako Buntić govori: "Ubit ću te", "Ubit ću Boga u tebi!", "Samo još jednu pisni", "Krvi ću ti se napit'!"

25.9.2023.
20:34
VOYO logo

Ne prestaju reakcije na mučni slučaj obiteljskog nasilja kojeg je počinio bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić. U javnosti su objavljene audio snimke njegova nasilja na kojima se čuje kako Buntić govori: "Ubit ću te", "Ubit ću Boga u tebi!", "Samo još jednu pisni", "Krvi ću ti se napit'!"

Sada suprugu Denisa Buntića od njega čuvaju drugi - policija koja je ispred njezine kuće 24 sata, udruge građana, ali ne i pravosuđe, javlja RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prijavljen za obiteljsko nasilje i iako je u njegovoj kući pronađeno više komada oružja i eksplozivnih tvari, Buntić, osumnjičen za obiteljsko nasilje, slobodan je čovjek. Općinski sud u Ljubuškom nije mu odredio istražni zatvor. Njegova majka i kum zaposlenici su na tom sudu.

Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke kaže da će se žaliti, ali to još nisu učinili. "Mi smo dobili rješenje kojim se odbija određivanje pritvora putem faksa. Mi čekamo da se rješenje zaprimi putem pisarnice tužiteljstva kako bi mogli, u roku od tri dana, uložiti žalbu". Njegova odvjetnica danas bez komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASILJE U KRVI /

Čini se da se Buntić nije iživljavao samo na supruzi: U BiH protiv njega već se vodi jedan proces, a još se pamti i incident

Image
NASILJE U KRVI /

Čini se da se Buntić nije iživljavao samo na supruzi: U BiH protiv njega već se vodi jedan proces, a još se pamti i incident

Velika količina alkohola u krvi

Neko vrijeme nakon što je snimljena fotografija Buntića na kojoj se vidi kako on sjedi u lovačkoj jakni s bocom ispred sebe i na kojoj se čini pripit, policija je intervenirala u kući Buntićevih.

Objavili su da mu je nekoliko sati nakon što je sjedio u lovačkoj jakni izmjereno 2,45 promila alkohola u krvi, a pronađena je i veća količina oružja i to redom - automatske puške, pištolji, ručni bacači, streljivo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ifeta Ćeris Škoro, izvršna direktorica Inicijative građanki Mostar, komentira: "Institucije su apsolutno zakazale, u svim slučajevima. Kako mogu reći da nisu zakazale ako je čovjek, koji je pretukao ženu i u čijoj su kući našli arsenal oružja, pušten kući? Što možemo očekivati od njega? Možemo očekivati ubojstvo."

Do tada, jedina kazna Denisu Buntiću je što ne smije prići supruzi na bliže od 100 metara i što se ujutro mora rano ustajati jer je obavezan javiti se na policiju do 7:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo