SULTAN BEZ GLAVE / Otkriveni 'otmičari' Sulejmana!

Image
Foto: RTL

Nakon cjelodnevne potrage po Zagrebu, jučer je pronađena oteta figura sultana Sulejmana. Izgleda da su Hrvati i ovaj put, baš kao i prije 446 godina u bitci kod Sigeta, bili pogubni za ovog turskog osvajača jer je figura nađena - obezglavljena!

24.8.2012.
12:16
RTL
VOYO logo

Nakon šetnje Zagrebom, Sulejman u prirodnoj veličini u četvrtak prije podne smjestio se u jednom trgovačkom centru u Zagrebu, a već nekoliko sati kasnije kartonskog Halita Ergenca netko je oteo!

Netom što su primijetili Sulejmanov nestanak, zaštitari istog trgovačkog centra započeli su cjelodnevnu potragu zavirujući u svaki kutak zgrade, kao i pregledavajući sigurnosne snimke, ne bi li pronašli sultana i počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim su prepoznali 'otmičara' i doznali kuda se sve kretao, zaštitarima nije trebalo mnogo vremena da otkriju gdje se nalazi figura. Međutim, na njihovu nesreću, sultan je pronađen - obezglavljen!

I ovaj put, baš kao i prije 446 godina u bitci kod Sigeta, Hrvati su bili pogubni za ovog turskog osvajača. Naime, davne 1566. dvije i pol tisuće hrvatskih vojnika pod vodstvom hrvatskog bana Nikole Šubića Zrinskog, kao predstavnika habsburških snaga, pred Sigetom su zaustavili Sulejmana I.i njegovih 100.000 vojnika i 300 topova u pohodu s ciljem osvajanja Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Iako je rat još uvijek trajao, Sulejman I. je iznenada preminuo u 71. godini života, ali njegov vezir Mehmed Paša Sokolović vješto je zatajio njegovu smrt kako iscrpljeni osmanlijski vojnici ne bi izgubili moral. Hrvati su se još tjednima odupirali teroriziranju i napadima, ali se nisu predali, a oslabljena osmanlijska vojska je ipak odustala od pohoda na Beč.

Kako sultanova draga, Hurem, ne bi sama pozdravljala prolaznike u trgovačkom centru, obezglavljenu sultanovu statuu je već ovog jutra zamijenila nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo