OTKRIVENI DETALJI PRVE NESREĆE VOZAČA KAMIONA KOJI JE POKOSIO DJEVOJČICE: / 'Odrezali' mu kaznu od 1300 kn

Image

I nakon prve nesreće vozač je alkotestiran, a test je pokazao 0,0 promila alkohola u krvi

13.6.2019.
10:17
VOYO logo

"Istraga nije javna, zbog čega vam ne mogu odgovoriti na detaljno postavljena pitanja", tako je na upit Jutarnjeg lista o daljnjem tijeku istrage o prometnoj nesreći koja se prošlog petka dogodila na 133. kilometru autoceste na odmorištu Novska odgovorila Jadranka Huskić, sisačka županijska državna odvjetnica.

U vezi ovog slučaja pitanja su brojna, ali odgovora nigdje. Jedno od njih glasi: Je li Županijsko državno odvjetništvo naložilo ili provodi daljnje izvide o postupanju poslodavca 59-godišnjeg vozača, jer je on primio terapiju na odmorištu kod Županje? Drugo pitanje odnosilo se na nalaz krvi i urina iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" - što je pokazao nalaz? Za kraj, novinari su Huskić pitali je li zatražen zdravstveni karton vozača Ivana Filipovića te je li uložena žalba na rješenje o određivanju pritvora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavljen alkotest nakon što je udario u vozilo HAC-a

Jutarnji je pitao i zagrebačku policiju je li se uključila u kriminalističko istraživanje, s obzirom na to da je sjedište tvrtke za koju Filipović radi u Zagrebu, ali ona zasad ne provodi nikakve izvide. Kad je, pak, riječ o nesreći koja se dogodila 17. svibnja, oko 11 sati, kod Rešetara, u kojoj je Filipović, upravljajući drugim teretnjakom iste tvrtke, Mercedesom Actros, prešao iz prometnog na zaustavni trak i prilikom vraćanja udario u vozilo HAC-a, iz PU brodsko-posavske su odgovorili da je bio alkotestiran te da je test pokazao 0,0 promila alkohola u krvi i kako na vozilima nije učinjena veća šteta niti su im oštećeni vitalni dijelovi, a vozač nije bio pod utjecajem alkohola, nije bilo razloga za njegovo isključenje.

Image

08.06.2019., Sisak - Nakon ispitivanja u ZDO-u, vozac kamiona koji je u Novskoj usmrtio dvije djevojcice odveden je u Zupanijski sud Sisak. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ništa nije upućivalo ni na eventualnu potrebu za slanjem vozača na izvanredni liječnički pregled, a u tom i bilo kojem takvom slučaju nema razloga ni zakonske obveze za izvješćivanje poslodavca, odgovorili su iz PU brodsko-posavske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcioniran

Vozač je odmah na mjestu sankcioniran - 1300 kuna - pa mu je za to uručena obavijest, koja mu omogućava da u roku tri dana plati polovicu kazne, što je i učinjeno. Vlasnik tvrtke Marin Promet Miroslav Pejić ni u srijedu nije odgovarao na pozive. Neki od susjeda u zgradi na Borovju, gdje je sjedište tvrtke, rekli su nam da ga ne poznaju i da nisu ni znali da je u njihovu ulazu sjedište navedene tvrtke.

Njegov brat angažirao je odvjetnika Veljka Miljevića za daljnje zastupanje u kaznenom postupku, u kojem Ivanu Filipoviću zbog prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije 14-godišnjakinje prijeti do 15 godina zatvora ako mu se dokaže krivnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo